Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vnukinja izmolila bratca

Za vas piše:
Anka
Objava: 08. 09. 2022 / 07:09
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2022 / 10:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vnukinja izmolila bratca
Fotografija je ilustrativna. FOTO: Pexels

Vnukinja izmolila bratca

Pričevanje bralke: Vnukinja si je že od malega želela bratca ali sestrico. Pri nobenem otroku, ki ga poznam, do sedaj še nisem zasledila tako goreče želje po bratcu ali sestrici kot pri njej.

Snaha dolgo ni mogla zanositi. Po vnukinji je imela dva spontana splava. Šele ob drugi, v 11. tednu končani nosečnosti, so zdravniki ugotovili, da je na mestu carskega reza, ki je bil potreben ob prvem porodu, nastal v brazgotini izrastek, ki ni dovolil ugnezditve deteca. Ta izrastek so ob drugem spontanem splavu odstranili, a po operaciji snaha več let ni zanosila.

Pričevanje bralke Anke je bilo sprva objavljeno v Naši družini (35/2022).

Ko bratca in sestrice ni in ni bilo, je deklica nagovarjala celo svoji teti, naj se že enkrat poročita in imata otroke, da bo imela vsaj bratranca ali sestrično. Ko tudi tukaj nagovarjanje ni bilo uspešno, je svoji prababici zaupala, da komaj čaka, da bo stara 18 let, da se poroči in bo imela svoje otroke! No, do tam ji kar nekaj let še manjka, saj jih niti polnih deset še nima. Tako je še vedno hrepenela in zadnje čase je v njej še posebno gorela želja po bratcu.

Vnukinja mi je sledila in šla dvakrat po kolenih okoli Marijinega oltarja in goreče molila.

Konec lanskega poletja smo se ženske štirih generacij, moja mama, jaz, moja hči in vnukinja odpravile na enodnevni izlet pred koncem počitnic. Po postanku na kavici in tortici smo prispele na končni cilj, k Mariji Pomagaj na Brezje. Tam sem povedala vnukinji, da bom šla po kolenih okoli Marijinega oltarja in med tem molila. Ker si je ona tako močno želela bratca ali sestrico, sem ji svetovala, da mi sledi in poprosi v molitvi Marijo, da ji le-ta pri Bogu izprosi gorečo prošnjo. Sledila mi je in šla dvakrat po kolenih okoli Marijinega oltarja in goreče molila.

Vsi smo veseli tega deteca in Bogu in Mariji hvaležni zanj, pa tudi naši Klari, ki je tako goreče molila zanj. Bog še vedno dela čudeže in hvala mu za to.

Kako toplo je pri srcu ob pogledu na otroka, ki kleči pri Marijinem oltarju in moli z zaupanjem in odkrito in gorečo prošnjo v srcu. Ja, čudeži se dogajajo tudi še danes in čista otroška duša je s pomočjo Marije Pomagaj izprosila dete. Njena mamica je bila naslednji mesec noseča. Molila sem, da Bog varuje dete. V maju je moja vnukinja dočakala tako težko pričakovanega in z Marijino pomočjo izmoljenega bratca Anžeta. In zakaj mu je ime Anže? Njegova sestrica, ki ga je izmolila, je tako izbrala. Vsi smo veseli tega deteca in Bogu in Mariji hvaležni zanj, pa tudi naši Klari, ki je tako goreče molila zanj. Bog še vedno dela čudeže in hvala mu za to.

Nalaganje
Nazaj na vrh