Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Pridi, deli kruh življenja«

Za vas piše:
Peter Orešnik
Objava: 24. 06. 2022 / 06:49
Oznake: Duhovnost, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2022 / 06:53
»Pridi, deli kruh življenja«
FOTO: Tatjana Splichal

»Pridi, deli kruh življenja«

Veliki četrtek je rojstni dan evharistije in duhovništva. Zato je tudi moj rojstni dan. Gospod me je imel v mislih že takrat pri zadnji večerji.

Že takrat je vedel, da me bo poklical, vedel je, da mu bom odgovoril. In to se je zgodilo prav na veliki četrtek. V nekem trenutku mi je zaklical: »Pridi, hodi z menoj in deli kruh življenja bratom in sestram.« Škof je položil roke na mojo glavo, mi mazilil dlani ter izročil pateno in kelih. Postal sem duhovnik.

Gospod me ni izbral in poklical za mene samega, ampak me je izbral in poklical za ljudi, da lomim Njegovo telo bratom in sestram. Ti so pri vsaki maši v mojih mislih, v mojem srcu. Vse polagam na oltar, jih razlomim s kruhom, jih namočim v vino.

Prisluhnem preprostim besedam nemočnega človeka. Stežka gredo z jezika: »Ne morem k maši! Nedelja, praznik ali velika noč, pa sem brez maše? Pa tako lepo je v cerkvi zapeti v majniku Mariji na čast, v postu o Jezusovem trpljenju in alelujo na veliko noč.« Pritečejo tudi solze. Ne zaradi žalosti, ne iz obupa. To so solze hrepenenja. »Nobena maša po televiziji, radiu, internetu ne doseže srca. Malo že. Pomiri, potol...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh