Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prihaja zima, na Kaninu 145 centimetrov snega

Za vas piše:
M. M.
Objava: 28. 11. 2021 / 09:14
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.11.2021 / 09:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prihaja zima, na Kaninu 145 centimetrov snega
Kanin je najvišje ležeče smučišče pri nas. FOTO: FB Kanin Sella Nevea

Prihaja zima, na Kaninu 145 centimetrov snega

Na Gorenjskem in ponekod na Štajerskem in Koroškem je ceste pobelil sneg. V višje ležečih predelih Slovenije pa je glede na snežne padavine ponekod že prava zima. Na Kaninu imajo 145, na Kredarici 85, na Rudnem polju pa 60 centimetrov snega.

Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta, verige so obvezne na prelazih Korensko Sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh. Ponekod po Sloveniji megla zmanjšuje vidljivost, opozarjajo na prometno-informacijskem centru za državne ceste, zato voznike pozivajo, da prilagodijo hitrost vožnje in varnostno razdaljo.

V gorah pred začetkom decembra prava zima

V zadnjih 12 urah je bilo v naših gorah pravi zimsko vzdušje. Na Kaninu imajo skupaj 145 centimetrov snega, samo v zadnjih 12 urah ga je zapadlo 26 centimetrov. Po podatkih Arsa je v zadnjih 12 urah na Kredarici zapadalo 27, na Zelenici 36, na Voglu 25 in na Rudnem polju 21 centimetrov snega. Kakšna je skupna debelina snežne odeje, lahko preverite tukaj.

Danes oblačno s padavinami

Po napovedih vremenoslovcev nas danes čaka pretežno oblačen dan s padavinami. Na severozahodu države bo snežilo, meja sneženja bo sicer večinoma med 500 in 800 metrov nad morjem. Popoldne bodo padavine prehodno oslabele, možna bo kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 12 stopinj. Zvečer se bodo padavine spet okrepile in ponoči razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo dež prešel v sneg.

Kupi v trgovini

Skrivnost snežne pošasti
Za otroke
3,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh