Zapri
Iskanje

Prihajajo digitalni boni

Za vas piše:
T. M.
Objava: 13. 05. 2022 / 10:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.05.2022 / 10:04
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Prihajajo digitalni boni

Prihajajo digitalni boni
Digitalne bone bo mogoče unovčiti za nakup nove, obnovljene ali rabljene računalniške opreme. FOTO: Pexels
Vlada je včeraj sprejela uredbo, s katero na podlagi zakona o spodbujanju digitalne vključenosti določa dokumente za koriščenje digitalnih bonov '22. Te bodo prejeli osnovnošolci zadnje triade, dijaki, študenti in starejši od 55 let, unovčevati pa jih bo mogoče začeti 15. junija.

DZ je zakon o spodbujanju digitalne vključenosti sprejel konec februarja. Vlada ga je pripravila z namenom povečanja digitalne razvitosti gospodarstva in celotne družbe in s tem namenom med drugim prinaša vrednostne bone za nakup računalniške opreme.

Vrednost v višini 150 evrov 

Za leto 2022 je vrednost bonov določena v višini 150 evrov, prejeli pa jih bodo osnovnošolci zadnje triade, dijaki in študenti ter starejši od 55 let. Porabiti jih bo mogoče za nakup računalniške opreme, starejši se bodo lahko udeležili tudi brezplačnih tečajev s področja osnovnih digitalnih veščin.

Za nakup računalniške opreme bodo bone lahko koristili tudi starejši od 55 let, vendar šele po vključitvi v subvencioniran program neformalnega izobraževanja s področja digitalnega opismenjevanja.

Vlada sprejela štiri dokumente 

Da bo unovčevanje bonov 15. junija lahko steklo, je vlada včeraj s sprejeto uredbo določila štiri dokumente: vlogo za priznanje statusa upravičenca do digitalnega bona '22 – šolajoči v tujini, sporočilo izvajalca subvencioniranega izobraževalnega programa o udeležencih, izjavo o združitvi digitalnih bonov '22 ter izjavo o unovčitvi digitalnega bona '22.

V skladu z zakonom bo mogoče digitalne bone '22 unovčiti za nakup nove, obnovljene ali rabljene računalniške opreme, tako osebno v poslovnih prostorih ponudnika blaga kot s spletnim nakupom.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh