Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prijateljstvo ozdravljene Edith Piaf z Malo Terezijo

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 28. 09. 2022 / 09:24
Oznake: Svet, Zgodovina
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2022 / 11:18

Prijateljstvo ozdravljene Edith Piaf z Malo Terezijo

Prijateljstvo ozdravljene Edith Piaf z Malo Terezijo
Edith Piaf. FOTO: Družina
Najbolj znana francoska pevka vseh časov, Edith Piaf, je v otroštvu močno zbolela in bi lahko izgubila vid, a ji je sv. Terezija iz Lisieuxa izprosila veliko ozdravljenje. A to je bil šele začetek njune trdne vezi.

Leta 1922 so morali biti prebivalci Lisieuxa presenečeni nad prizorom: sprevod mladih deklet – njihov videz je nazorno sporočal, da opravljajo najstarejšo obrt na svetu – se je pobožno priključil koloni, ki se je vila do groba mlade karmeličanke, umrle petindvajset let pred tem.

Decembra 1915 se je v pariški četrti Belleville rodila Edith Gassion, vsemu svetu pozneje znana kot Edith Piaf. Ob rojstvu sta jo starša, cirkuška akrobata, zapustila. Zanjo je skrbela stara mati, lastnica javne hiše v mestu Bernay v Normandiji. Zdi se, da se je usoda grdo znesla nad sedemletno Edith. Doletela jo je resna bolezen: zaradi hudega vnetja roženice je počasi izgubljala vid, na koncu je hodila le še tipaje.

Slikovit sprevod

Prostitutkam v javni hiši je bilo hudo zaradi slepote male deklice. Morda pa je še upanje! Nedaleč je bil karmelski samostan, v Lisieuxu, kjer je nekdaj živela mlada redovnica in so se na njeno priprošnjo že dogajali čudeži. Stara mama se je odlo...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh

Iščete duhovne vaje zase ali za svoje otroke?

Podarjamo vam Vodnik po duhovnih vajah 2023.

Kliknite tukaj

Close