Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prijateljstvo ozdravljene Edith Piaf z Malo Terezijo

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 28. 09. 2022 / 09:24
Oznake: Svet, Zgodovina
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2022 / 11:18
Prijateljstvo ozdravljene Edith Piaf z Malo Terezijo
Edith Piaf. FOTO: Družina

Prijateljstvo ozdravljene Edith Piaf z Malo Terezijo

Najbolj znana francoska pevka vseh časov, Edith Piaf, je v otroštvu močno zbolela in bi lahko izgubila vid, a ji je sv. Terezija iz Lisieuxa izprosila veliko ozdravljenje. A to je bil šele začetek njune trdne vezi.

Leta 1922 so morali biti prebivalci Lisieuxa presenečeni nad prizorom: sprevod mladih deklet – njihov videz je nazorno sporočal, da opravljajo najstarejšo obrt na svetu – se je pobožno priključil koloni, ki se je vila do groba mlade karmeličanke, umrle petindvajset let pred tem.

Decembra 1915 se je v pariški četrti Belleville rodila Edith Gassion, vsemu svetu pozneje znana kot Edith Piaf. Ob rojstvu sta jo starša, cirkuška akrobata, zapustila. Zanjo je skrbela stara mati, lastnica javne hiše v mestu Bernay v Normandiji. Zdi se, da se je usoda grdo znesla nad sedemletno Edith. Doletela jo je resna bolezen: zaradi hudega vnetja roženice je počasi izgubljala vid, na koncu je hodila le še tipaje.

Slikovit sprevod

Prostitutkam v javni hiši je bilo hudo zaradi slepote male deklice. Morda pa je še upanje! Nedaleč je bil karmelski samostan, v Lisieuxu, kjer je nekdaj živela mlada redovnica in so se na njeno priprošnjo že dogajali čudeži. Stara mama se je odlo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh