Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočamo: TV in radijske oddaje z versko vsebino (22. - 28. april)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 21. 04. 2023 / 18:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.04.2023 / 22:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočamo: TV in radijske oddaje z versko vsebino (22. - 28. april)
Oddaja Kolokvij na temo letošnjega oratorija. FOTO: Fb Oratorij Slovenija

Priporočamo: TV in radijske oddaje z versko vsebino (22. - 28. april)

Radijske in televizijske oddaje z versko in duhovno vsebino, ki jim boste lahko prisluhnili oz. si jih ogledali v tednu od sobote, 22. do petka, 28. aprila. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Oratorij na temo romana Hobit

Kolokvij

Radio Ognjišče v petek, 21. aprila, ob 21.00

V oddaji bomo spoznavali, kaj ponuja letošnja izvedba največjega slovenskega vzgojnega počitniškega programa "Oratorij". Po treh letih bo osrednji junak oratorijske teme spet literarni, in sicer Hobit. Katere krščanske vrednote najdemo v tej zgodbi, bodo povedali Sara Krnc, s. Majda Merzel in Tilen Mlakar.

Prevajalka in urednica Tadeja Petrovčič Jerina

Naš gost

Radio Ognjišče v soboto, 22. aprila, ob 17.00

Naša sogovornica pred mikrofonom prevaja iz francoščine, nemščine in angleščine; od leta 2006 je tudi članica Društva slovenskih književnih prevajalcev. Med drugim je prevedla “Adamovo rebro” Gilberta Le Mouëla, “Čudež hvaležnosti” Lionela Dalla. Dve desetletji je bila zaposlena kot urednica in odgovorna za urejanje tujih pravic pri Celjski Mohorjevi družbi, od leta 2021 pa deluje samostojno. Med pomembnejšimi izdajami, ki jih je uredila so Dantejeva Božanska komedija, v prevodu Andreja Capudra, Spomini Franceta Pibernika, Janeza Suhadolca in njen prevod spominov br. Rogerja. Urejala je tudi Franklove knjige ter knjige Petra Opeke in o njem, kjer je tudi sodelovala kot prevajalka. Urejala je tudi knjige za otroke in jih nekaj tudi prevedla ter glasbene izdaje, med drugim zgoščenki taizéjskih spevov v slovenščini “Pridi, Luč” in “Radujte se” ter pesmarica “Spevi in molitve iz Taizéja”. Poleg obsežnega seznama del, ki jih je uredila, pa ima tudi avtorske objave v Mohorjevem koledarju in reviji Zvon. Več bo povedala v pogovoru z voditeljico Damijana Medved.

Tudi letos bo 40 mladih izkusilo misijonsko življenje

Sledi večnosti

Radio Slovenija Prvi v soboto, 22 . aprila, ob 19.00

V okviru programa POTA pri Katoliški mladini se bo tudi letos vsaj 40 mladih odpravilo na sedem misijonov v tujini. Kam bodo šli? Kaj bodo kot prostovoljci delali v misijonih? Eden od sogovornikov v oddaji Sledi večnosti pa bo predstavil letošnjo izkušnjo iz mednarodnega misijona v Jordaniji.

Prisluhnite pričevalcem z življenjskimi zgodbami 

Teden molitve za duhovne poklice

Radio Ognjišče od nedelje, 23., do nedelje, 30. aprila

To je čas milosti, ko se v vsakem verniku prebudi in okrepi zavest, da je osebno odgovoren za prebujanje poklicev. Teden molitve je klic tudi za vse že poklicane, da poglobijo življenjsko poklicanost in poživijo prejeti dar ter z novo gorečnostjo razdajajo svoje življenje v služenju Bogu in ljudem.

Nedeljska sveta maša

Prenos v živo

Radio Ars v nedeljo, 23. aprila, ob 10.00

in

TV SLO 1 v nedeljo, 23. aprila, ob 10.30

Nedeljsko bogoslužje iz župnije Trebnje na Dolenjskem.

Kolegiatni kapitelj

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 23. aprila, ob 11.25

V Novem mestu so pred 530 leti ustanovili Kolegiatni kapitelj. S kakšnim namenom so ob jubileju pripravili zgodovinsko-teološki simpozij? Danes ta kolegiatni kapitelj deluje kot stolni kapitelj. To je zbor duhovnikov, ki so ožji škofovi sodelavci. V stolnih cerkvah opravljajo slovesnejša bogoslužna opravila. Kakšno prihodnost ima ob oznanjevalnih izzivih današnjega časa združevanje duhovnikov v kapitlje? Tudi o tem bomo govorili v oddaji.

530. obletnica ustanovitve Kolegiatnega kapitlja Novo mesto

Sedmi dan

Radio Ars  v nedeljo, 23. aprila, ob 18.05

Kakšen je bil pomen Kolegiatnega kapitlja za Novo mesto in Dolenjsko? Kakšna so teološka izhodišča za združevanje duhovnikov v kapitlje nekoč in danes? Kakšna je vizija novomeške škofije. O tem bodo razpravljali zgodovinarji in teologi na simpoziju ob 530. obletnici ustanovitve Kolegiatnega kapitlja Novo mesto. Izsledke simpozija bomo predstavili v oddaji Sedmi dan.

Papežev obisk na Madžarskem

Prenos

TV Exodus v petek, 28. aprila, ob 10.00

Obisk Papeža Frančiška na Madžarskem bo od 28. do 30. aprila. Obiskal bo mesto Budimpešto in se srečal z madžarsko Cerkvijo. Obisk v tej državi je pomembnem, saj meji na vojno v Ukrajini in ubira protiglobalistično politiko v Evropi in svetu. Dogodke si bo mogoče ogledati v prenosu v živo, pa tudi ponovitev ob večerih. Ob ogledu njegovega apostolskega obiska se s svetim očetom povežimo tudi v molitvi.

Nalaganje
Nazaj na vrh