Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priprave na operacijo

Za vas piše:
Vilma Siter
Objava: 05. 12. 2023 / 12:06
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.12.2023 / 12:20
Priprave na operacijo
Vilma Siter. FOTO: Rok Černelič

Priprave na operacijo

Le še nekaj dni me loči od operacije kolka. Dolgo sem čakala nanjo, več kot leto in pol. Najprej sem celo upala, da je sploh ne bom potrebovala, da bom ozdravela na kakšen drugačen, čudežen ali lažji način, nisem pa mislila, da jo bom kdaj pričakovala z veseljem.

Človek se operacije prej boji, kot se je veseli, razen če čaka, da ga zares hudo boli. Smilijo se mi tisti, ki se k zdravniku odpravijo šele, ko ne zmorejo niti koraka več. Živimo v času, ko so operacije kolka zelo uspešne in sem Bogu hvaležna, da živim v času napredka tudi na tem področju.

Je pa čakanje zahteven proces učenja in šola sprejemanja lastne nemoči. Nemoč je težko prepoznati, še težje jo je priznati, najtežje sprejeti. Vendar brez tega procesa – prepoznati, priznati in sprejeti – te šole ne moreš narediti. Zase vem, da sem se v tem času predvsem učila ceniti in zaznavati sebe in svoje potrebe, pa tudi svojega moža in vse meni drage ljudi. Vsi so mi bili in so mi še v veliko pomoč, največ seveda mož. Čeprav ne naredi vedno tako in tisto, kar ga prosim ali si predstavljam, se trudim, da ga čim večkrat pohvalim in se mu zahvalim za stvari, ki jih stori zame ali namesto mene.

V tem času zorenja naju oba nagovarja misel, da vsak greh, moj ali njegov, rani...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh