Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prisluhnimo zgodbam ločenih

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 16. 05. 2022 / 20:55
Oznake: Odnosi, Mnenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.05.2022 / 22:00
Prisluhnimo zgodbam ločenih
Mojca Purger. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Prisluhnimo zgodbam ločenih

Čeprav je maj mesec ljubezni in porok, v Naši družini tokrat pišemo (tudi) o tem, kaj potrebujejo ločeni, da bodo lahko rasli v svoji veri.

Zakaj je ta tema pomembna? V Sloveniji razpade tretjina zakonov, zato so verjetno tudi v vaši župniji ljudje, ki so se s svojim zakoncem razšli. Papež Frančišek nas vabi k posebni pozornosti do ločenih, še zlasti pa v ospredje postavlja blagor otrok, ki so največje žrtve razpada zakona. »Prosim ločene starše: Nikoli, nikoli, nikoli ne smete jemati otroka za talca! Zaradi številnih težav in različnih razlogov ste šli narazen. Življenje vam je naložilo to preizkušnjo, toda otroci ne smejo nositi bremena te ločitve, ne sme se zgoditi, da bi bili kot talci uporabljeni proti drugemu zakoncu« (Radost ljubezni, 245).

Razlogi, da pride do razveze med dvema, ki sta si nekoč obljubila, da se bosta ljubila vse dni do konca življenja, so zelo različni. Vendar ti razlogi niso najbolj pomembni, da bi zares razumeli ločene in jih s toplino sprejeli v župnijsko skupnost. Tudi oni močno potrebujejo Boga, saj lahko le s pomočjo Božje milosti človek zares odpusti in zaživi polno živ...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh