Zapri
Iskanje

Priznanje tudi za Škofijsko gimnazijo AMS

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 05. 10. 2021 / 18:15
Oznake: Šolstvo
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2021 / 18:54
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Priznanje tudi za Škofijsko gimnazijo AMS

Priznanje tudi za Škofijsko gimnazijo AMS
FOTO: FB Škofijska gimnazija AMS Maribor
Ob današnjem svetovnem dnevu učiteljev je Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška kot ena od petih slovenskih šol prejela priznanje »Digitalna šola« (Digital Schools Awards).

Slovenija je v sodelovanju z Evropsko komisijo danes v Ljubljani organizirala dogodek Selfie za učitelje, na katerem so predstavili spletno orodje, namenjeno samoevalvaciji digitalnih kompetenc na šestih različnih področjih (poslovna komunikacija in sodelovanje, osebni razvoj, iskanje in ustvarjanje digitalnih virov, poučevanje, ocenjevanje učencev in pomoč pri razvijanju digitalnih kompetenc učencev) in podelili priznanje »Digitalna šola«.

Priznanje prejelo pet šol

Nagrajenci so: Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška, Gimnazija Brežice, Osnovna šola Bistrica ob Sotli, Osnovna šola Hruševec Šentjur in Šolski center Kranj. Kot so zapisali v obrazložitvi priznanj, »so slovenske šole izkazale močno vodstvo v digitalnem izobraževanju in zagotovile zadosten dostop do virov in infrastrukture.« Komisija je ocenila tudi njihovo šolsko kulturo, strategije poklicnega razvoja in učne prakse.

Več kot 100 učiteljev

Dogodka se je udeležilo več kot 100 evropskih učiteljev. Pristojna ministrica dr. Simona Kustec je ob tem izpostavila: »Zavedamo se, da brez odličnega učitelja ni odličnega izobraževanja, zato posebno pozornost dajemo spodbujanju k napredku učiteljev in razvoju njihovih kompetenc.«

Predhodnik novega spletnega orodja je orodje Selfie za šole, ki se je izkazalo kot izredno uspešno. Zato so deležniki kot komplementarno dopolnitev zasnovali Selfie za učitelje.

V pobudi sodeluje pet držav

Več kot 90 srednjih šol je bilo izbranih za sodelovanje v pobudi, prvi te vrste, ki jo zaenkrat izvajajo v petih evropskih državah, in sicer na Irskem, v Litvi, na Škotskem, v Srbiji in Sloveniji.


Spodbujanje razvoja spretnosti digitalnih tehnologij

Slovenija sodeluje v številnih razvojnih projektih, ki omogočajo razvoj kompetenc in veščin učitelja ter spodbujajo nove načine poučevanja. V preteklem šolskem letu se je tako začela evropska pobuda za podelitev priznanj »Digitalna šola« (Digital Schools Awards) za spodbujanje in prepoznavanje inovacij, sodelovanja in razvoja spretnosti digitalnih tehnologij med osnovnimi in srednjimi šolami.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh