Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prva gostja bo slovenska misijonarka v Braziliji

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 20. 01. 2022 / 00:30
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2022 / 14:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prva gostja bo slovenska misijonarka v Braziliji
Gostja prvega večera bo salezijanka s. Metka Kastelic. FOTO: arhiv Misijonsko središče Slovenije

Prva gostja bo slovenska misijonarka v Braziliji

V Misijonskem središču Slovenije danes začenjajo nov cikel dogodkov – Pogovori z misijonarji. Pogovori bodo potekali prek zoom aplikacije vsak tretji četrtek v mesecu ob 19.30.

Po svetu trenutno deluje 44 slovenskih misijonarjev in misijonark. S. Metka Kastelic od leta 2014 misijonarsko poslanstvo opravlja v Braziliji, kjer se posveča predvsem delu z mladino. V deželi sonca skupaj s še dvema sestrama živi in deluje v mestu Araras.

Pomaga otrokom in revnim družinam

Njena skupnost ima v Ararasu dve ustanovi, šolski zavod z 900 učenci in zaposlenimi ter socialno ustanovo za otroke iz okoliških favel. S. Metka skupaj s prostovoljci pomaga mnogim revnim družinam s hrano ter osnovnimi življenjskimi potrebščinami, pravijo v Misijonskem središču Slovenije.

KDO? Misijonsko središče Slovenije. KAJ? Pogovori z misijonarji. KDAJ? Vsak tretji četrtek v mesecu ob 19.30. KJE? Na zoom aplikaciji.

FOTO: Misijonsko središče Slovenije

Pogovore bo vodila laiška misijonarka Katja Ravnikar

Povezava do dogodka bo med drugim objavljena na spletni strani Misijonskega središča Slovenije. »Pogovor bomo tudi snemali in ga nato objavili na našem Youtube kanalu, da bo možen ogled tudi kasneje. Pogovore bo vodila nekdanja laiška misijonarka Katja Ravnikar, ki je delovala na Madagaskarju pri misijonarju Janezu Krmelju,« še dodajajo v Misijonskem središču Slovenije.Nalaganje
Nazaj na vrh