Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prva in zadnja Božja misel je rešitev

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 29. 09. 2021 / 16:19
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2021 / 16:23
Prva in zadnja Božja misel je rešitev

Prva in zadnja Božja misel je rešitev

Zaradi obhajanja leta sv. Jožefa je bilo tokratno osrednje praznovanje Slomškove nedelje, 26. septembra, prav pri sv. Jožefu nad Celjem.

Slovesno mašo po akademiji in molitvi na dvorišču pred domom oz. cerkvijo je ob somaševanju generalnega vikarja Roka Metličarja, upokojenega škofa dr. Stanislava Lipovška in tridesetih duhovnikov iz mariborske metropolije daroval upokojeni škof Anton Stres, ki je tudi nagovoril zbrane.

Spomnil je, kako je blaženi škof Slomšek občudoval sv. Jožefa v njegovi preizkušnji vere in zaupanja Bogu. Zato ga je pogosto postavljal za zgled svojim vernikom. Tudi takrat, ko je pripeljal k sv. Jožefu prve misijonarje sv. Vincencija Pavelskega. Največkrat pa se je, kot je opozoril dr. Stres, blaženi Slomšek ustavil ob Jožefovi pravičnosti. »Obstaja namreč pravičnost, ki je značilna za ravnanje Boga samega. Ki ni samo pravičen sodnik, ampak je še bolj pravičnik, ki nas grešnike opravičuje. Prva in zadnja Božja misel ni obsodba, ampak rešitev. To je njegova ljubezen do nas. Takšna je bila tudi Jožefova ljubezen do njegove zaročenke Marije. Ni ji hotel maščevalno škoditi, ampak reševati. V...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh