Zapri
Iskanje

Prvi šolski dan na OŠ Alojzija Šuštarja [FOTO]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 01. 09. 2021 / 17:22
Oznake: Šola
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2021 / 17:51
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Prvi šolski dan na OŠ Alojzija Šuštarja [FOTO]

Prvi šolski dan na OŠ Alojzija Šuštarja [FOTO]
Prvi šolski dan v šolskih klopeh. FOTO: OŠ Alojzija Šuštarja
V novo šolsko leto so vstopili tudi na OŠ Alojzija Šuštarja, ki deluje v okviru Zavoda sv. Stanislava. V njej bo znanje v tem letu nabiralo 468 učencev, od tega 250 fantov in 218 deklet.

V prvem razredu so danes pozdravili 51 prvošolčkov v dveh oddelkih. Na šoli je sicer zaposlenih 62 učiteljev. Nekaj med njimi jih dopolnjuje svojo obveznost in so zaposleni v drugih enotah Zavoda sv. Stanislava ali na Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana.

Obiskal jih je nadškof Zore

Za novince so pripravili srečanje v živo v šolski telovadnici. »Učence, starše in učitelje je obiskal ljubljanski nadškof Stanislav Zore in blagoslovil učence, njihove šolske torbe in starše. Učenci so v razredu dobili svečko s svojim imenom, se spoznali s sošolci in učiteljicami ter se posladkali s čokoladnimi ježki in slivami,« pripoveduje ravnateljica Nuša Pohlin Schwarzbartl.

Svoj blagoslov jim je danes podelil ljubljanski nadškof Stanislav Zore. FOTO: OŠ Alojzija Šuštarja

Temeljite priprave

Na šolsko leto so se po besedah ravnateljice temeljito pripravljali, in sicer s skupnim izobraževanjem v povezavi z letošnjim geslom Zavoda sv. Stanislava - Se sliš'mo? »Pripravljali smo nabor IKT znanj po vertikali, določili smo obliko dela na daljavo za več situacij. Posvečali smo se strategijam formativnega spremljanja učencev, učenju učenja. Razmišljali smo, kakšen je uspešen učenec OŠ Alojzija Šuštarja, katere veščine potrebuje, da to postane, ohranja.« Tudi pred koronavirusom so v veliki meri zaščiteni, saj ga je prebolelo ali bilo proti njemu cepljeno 90 % zaposlenih.

Otroški živžav pred šolo. FOTO: OŠ Alojzij Šuštarja

Šola v naravi

Za nekatere učence se je šolsko leto »začelo« že pred 1. septembrom, saj so nekateri učenci odšli v šolo v naravi. »Šola v naravi v Pacugu je res smiseln začetek šolskega leta v 5. razredu. Izkoristimo tople septembrske dni za plavanje in druge veščine, povezane z vodo: supanje, jadranje, potapljanje, ribolov. Učenci se povežejo med seboj, se družijo in spoznavajo, ker ravno ob koncu 4. razreda, še preden pridejo v šolo v naravi, na novo oblikujemo oddelka. Bivanje ob morju izkoristimo tudi za pouk v naravi in spoznavanje narave ob morju,« pravi ravnateljica.

Učencem želim, da bodo zdravi, da se bodo pogumno soočali z izzivi, ki nam jih bo prinašalo šolsko leto. Staršem želim, da bodo še naprej podpirali katoliško usmeritev naše šole, delovali med seboj in z nami v luči dialoga. Učiteljem želim, da bodo povezani v skupnosti vselej delovali v dobrobit učencev, skrbeli za svojo osebno rast in postavljali učenca v središče svojega poučevanja. (Nuša Pohlin Schwarzbartl, ravnateljica OŠ Alojzija Šuštarja)

Še nekaj fotografij v spodnji fotogaleriji.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Ostali pisarniški pripomočki
5,90€ Poglej izdelek: Samolepilna folija
Nalaganje
Nazaj na vrh