Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi šolski dan v Zavodu sv. Stanislava [FOTO]

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 01. 09. 2023 / 12:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2023 / 12:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prvi šolski dan v Zavodu sv. Stanislava [FOTO]
Le kaj bo prineslo novo šolsko leto? FOTO: Tatjana Splichal

Prvi šolski dan v Zavodu sv. Stanislava [FOTO]

V Zavodu sv. Stanislava so s sveto mašo, ki jo je vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore, vstopili v praznično šolsko leto. Pod vodilom »Iz hvaležnosti ljubiti« namreč obeležujejo 30-letnico ponovnega delovanja zavoda.

Dijaki in zaposleni na Škofijski klasični gimnaziji so se zjutraj zbrali pri sveti maši v župnijski cerkvi sv. Vida v Šentvidu. Za ubrano petje je poskrbel zbor pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič. Nadškof Zore je vsem zaželel veselo, uspešno in blagoslovljeno novo šolsko leto.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v fotografijah Tatjane Splichal:

Sledila je kratka slovesnost na zavodskem forumu, kjer so predstavniki različnih enot zavoda, tudi Vrtca Dobrega pastirja, dvignili slovensko zastavo, nato pa se podali vsak svojim izzivom naproti.

Učence in učitelje OŠ Alojzija Šuštarja pa je v šolski avli pozdravila ravnateljica Nuša Pohlin Schwarzbartl. Za popotnico jih je kaplan Marko Čižman blagoslovil, nato pa se je začelo zares. Medtem ko so učenci predmetne stopnje »pouk« začeli s sveto mašo v zavodski cerkvi, so se na razredni stopnji ogreli z uvodnimi urami po razredih. Prvošolci OŠ Alojzija Šuštarja bodo na svojo novo pot stopili popoldne.

Kupi v trgovini

Zamišljen otrok (26225)
Figure Willow Tree
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh