Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ptice in otroci

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 07. 04. 2022 / 12:47
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2022 / 12:53
Ptice in otroci
FOTO: Ivan Esenko

Ptice in otroci

Vzgoja otrok je tudi spoznavanje z živim svetom, ki nas obdaja, največkrat kar na domačem vrtu ali v gozdu. Med knjigami, ki sem jih napisal, je tudi veliko otroških.

V knjigi Svet vrtnih živali (Družina, 2019) sem otroški tematiki namenil posebno poglavje, v katerem sem s sliko in besedo dal poudarek mlademu rodu. Tudi za otroke pišem v jeziku odraslih, pomanjševalnic ne uporabljam, kar pomeni, da me otroci jemljejo zelo resno. Moji štirje vnuki so še kako deležni naravoslovne vzgoje na domačem vrtu in tudi v drugih okoljih, kadar nas pot zanese tja. Če omenim npr. spoznavanja z rečnim okoljem, kadar smo v kanuju na kateri od naših počasi tekočih vod, ali v gozdu in planinah.

Kljub temu da je na našem vrtu že sedaj nadpovprečno število gnezdilnic za ptice, smo prejšnji teden skupaj z vnuki izdelali še štiri, za vsakega posebej eno, in vrezali vanje njihova imena. Postavili smo miniaturni ptičji hotel, začenši v delavnici, ko smo zbijali smrekove deščice. Najmlajšemu so bili v pomoč drugi trije, ki so si z veseljem izmenjavali kladivo, podajali žeblje in držali deščice. Znova se je potrdilo pravilo, da otrokom takšno delo, ki jih pribli...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh