Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pustna sobota: Dan, ko lahko postaneš karkoli želiš

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 26. 02. 2022 / 17:43
Oznake: Praznik, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.02.2024 / 17:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pustna sobota: Dan, ko lahko postaneš karkoli želiš
Na debeli četrtek so razglasili naj krof letošnjega leta. FOTO: Tatjana Splichal

Pustna sobota: Dan, ko lahko postaneš karkoli želiš

Ukrepi so se sprostili in pustno dogajanje je pestro po vsej Sloveniji.

Vsa večja slovenska mesta so ponovno lahko pripravila pustna rajanja. Potekajo karnevali, pustne predstave, povorke, vse bolj pa se bliža večer poln koncertov.

Krančkov karneval v Kranju

Po kranjskih ulicah danes odmeva praznik veselja in vonj slastnih pustnih krofov. Maske odganjajo zimo in kličejo pomlad. Po starem mestnem jedru so se sprehajali razposajeni kurenti ter škrat Kranček. 

Za tiste, ki niso imeli ideje za masko, pa so organizirali tudi poslikavo obrazov in pustni foto kotiček. Na gradu Khislstein je otroke pričakala tudi Pika Nogavička.

Rajanje tudi v Novem mestu in Litiji

Na pustni tržnici je bo mogoče glasovati na predčasnih volitvah za najbolj prepričljivo namišljeno pustno stranko za slovenski parlament. Litijska pustna oblast se bo predstavila na vožnji skozi mesto, zvečer pa bodo na koncertu zabavali Tilen Artač in Čuki.

FOTO: Ljubo Vukelič (Občina Cerknica)

V Ribnici se bo pustovanje nadaljevalo tudi zvečer

Ob 10. uri se je na lokalni tržnici odvijalo otroško pustovanje s super junaki in maskami. Pripravili so posebno razstavo ujetih trenutkov skozi čas. Obiskali so jih tudi navihani kurenti Lancova vas. Rajanje se bo nadaljevalo zvečer, saj po 20. uri šotor pri rokodelskem centru Ribnica obiščejo skupina Gadi. 

FOTO: Tatjana Splichal

Tekmovanje za najbolj slasten krof Slovenije 2022

Na debeli četrtek so razglasili naj krof letošnjega leta. Po poročanju Dnevnika je nagrado za naj inovativni krof Slovenije 2022 je letos med podjetji prejel Dom starejših občanov Novo mesto, na drugo mesto se je uvrstila slaščičarna Maxi iz Ljubljane, na tretje pa Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, medtem ko je v kategoriji posamezniki slavila Vika Begulić iz Rakeka.


Nalaganje
Nazaj na vrh