Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 27. 09. 2023 / 09:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2023 / 09:32
Recept
FOTO: Krištof Koman

Recept

Karamelno-čokoladne rezine

Pekač 20 x 30 cm ali malo manjši obložimo s papirjem za peko. Maslo stepemo s sladkorjem, dodamo moko in gladko zmes enakomerno potlačimo v model. Nekajkrat testo prebodemo in porinemo v pečico za 20 minut pri 180 ºC, da nežno porjavi. Pustimo v modelu, da se povsem ohladi.

Za karamelno plast maslo, sladkor in kondenzirano mleko segrejemo, da se maslo stopi. Zavremo, nato pa ogenj zmanjšamo in med mešanjem kuhamo dalje 5–10 minut, da se zmes zgosti in se spremeni struktura od tekoče v gosto tekočo »pudingasto«. Takrat odstavimo in karamelo nalijemo na ohlajeno testeno podlago. Skoraj v trenutku se začne trditi. Hitro pripravimo še tekoč čokoladni obliv, ki ga pogladimo po že precej trdni karamelni podlagi.

Sezamove medene rezine

Sezam v ponvi popražimo, da zadiši. Merilno skodelico namastimo z oljem, nato odmerimo med in ga vlijemo v kozico. Dodamo sladkor, segrevamo do vretja, nato ogenj zmanjšamo in sladko zmes...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh