Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 23. 08. 2023 / 08:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2023 / 08:31
Recept
Marko Čižman kuha, Polnjeni lignji na žaru, na maslu pečena polenta, mali paradižniki. FOTO: Tatjana Splichal

Recept

Polnjeni lignji na žaru

Nadev za lignje

Čebuli sesekljamo, osolimo s ½ žličke soli in popražimo do svetlo rumene barve. Dodamo sesekljane lovke lignjev (če jih je premalo, lahko sesekljamo še nekaj celih lignjev) in sesekljan peteršilj. Po želji še popopramo. Pražimo še 3 minute. Dodamo sesekljane stroke česna, na drobne koščke narezane žemlje in jajci. Premešamo le toliko, da jajci zakrkneta. S to maso nadevamo lignje in jih zašpilimo z zobotrebci. Pečemo pri zmerni temperaturi 3 minute na vsaki strani. Ko lignje spečemo, v ponev dodamo male paradižnike in jih popečemo le toliko, da poči lupinica.

Postrežemo s polento.

Namig: Če nam ostane še nekaj nadeva, ga lahko popečemo na olju in postrežemo zraven lignjev.

Polenta

Instant polento skuhamo po navodilih na vrečki. Vodo osolimo z žličko soli. Ko voda zavre, ji med mešanjem počasi dodajamo koruzni zdrob. Kuhamo vsaj 5 minut. Kuhano polento stresemo na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh