Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Redovniški dan na Brezjah [FOTOGALERIJA]

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 15. 09. 2021 / 18:40
Oznake: Maša, Religija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2021 / 18:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Redovniški dan na Brezjah [FOTOGALERIJA]
FOTO: Tatjana Splichal

Redovniški dan na Brezjah [FOTOGALERIJA]

Danes je konferenca duhovnih ustanov Slovenije pri Mariji Pomagaj pripravila letošnji redovniški dan s sveto mašo ob 14:00 na trgu pred baziliko Marije Pomagaj.

Letošnji dan so naslovili v skladu s časom, v katerem se trenutno nahajamo in sicer »Epidemija, čas preizkušnje.« Ta se tiče vseh nas, a je tu pogled osredotočen na pričevanja tistih, ki so v tem času delovali pastoralno in pomagali tistim, ki so se z boleznijo srečali osebno, so zboleli sami ali so se s tem srečali od blizu.

Udeleženci so ob koncu prisluhnili tudi pogledu papeža Frančiška, ki je o tem spregovoril že večkrat in svetoval, kako takšne preizkušnje preživeti kot kristjan.

Program, ki pričuje

Program se je začel ob 10:30 z uvodnim pozdravom predsednika KORUS-a Marjana Čudna OFM.

Program so obogatila pričevanja in izkušnje neposredne pomoči obolelim s. Eme Alič ŠSFKK. Izkušnjo bolezni v vsej ostrini je zbranim posredoval Marjan Ristič, župnik s Polskave, izkušnjo družine, ki se je z boleznijo soočila neposredno pa je posredovala družina Korbar iz Trebnjega.

O sporočilu papeža Frančiška o tem, kakšna vprašanja nam zastavlja epidemija, v kaj nas vabi in katere poglede nam odstira je spregovoril profesor s Teološke fakultete dr. Igor Bahovec.

Popoldne je sledila sveta maša, ki jo je daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franci Šuštar. Dogajanje je potekalo pred zunanjih šotorom, s čimer med udeleženci zagotovili potrebno razdaljo in tako upoštevali vsa priporočila SŠK.

Reportaža s svete maše sledi …

Utrinke z nje si lahko ogledate v pripeti fotogaleriji.

Kupi v trgovini

Dolga pot odpuščanja
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh