Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S pogumom in vero v prihodnost

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 09. 11. 2023 / 08:10
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.11.2023 / 17:29
S pogumom in vero v prihodnost
Med govorom dr. Jordana Petersona. FOTO: Omrežje X

S pogumom in vero v prihodnost

Zavezništvo za odgovorno državljanstvo: Smo v civilizacijskem momentu in naša naloga je, da predamo svetu boljšo zgodbo.

Na pobudo dr. Jordana Petersona, priznanega psihologa in avtorja, se je v Londonu od 30. oktobra do 1. novembra zbralo več kot 1500 voditeljev iz 73 držav sveta, da bi skupaj iskali odgovore na najaktualnejše izzive današnjega časa in krizo identitete, s katero se spopada zahodna kultura. Pobuda se imenuje Zavezništvo za odgovorno državljanstvo (ARC – Allience for Responsible Citizenship) in je združila predstavnike iz politike, gospodarstva, kulture, umetnosti, medijev in drugih sektorjev.

»Vsaka velika civilizacija se razvija in potrebuje vir navdiha. Vendar vedno pride trenutek, ko civilizacija izgubi stik s svojim virom navdiha,« je povedal Os Guinness, avtor in družbeni kritik. »Tudi mi se nahajamo v takem prelomnem trenutku, ki bo določil našo prihodnost. Za civilizacijo se v takem trenutku odpirajo tri možnosti: obnova navdiha, menjava navdiha (in s tem civilizacijskega okvira) ali zaton,« je še dodal Guinness.

Izmed skor...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh