Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

s. Veronika Verbič nova vrhovna predstojnica šolskih sester

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 24. 07. 2023 / 18:00
Oznake: Duhovnost, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2023 / 14:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
s. Veronika Verbič nova vrhovna predstojnica šolskih sester
Novo vrhovno vodstvo Kongregacije šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja. FOTO: Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja

s. Veronika Verbič nova vrhovna predstojnica šolskih sester

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja so med XVI. rednim vrhovnim kapitljem, ki od 2. do 26. julija poteka v Assisiju pod geslom »Poslušajoč Svetega Duha hodimo skupaj v novosti življenja«, minulo soboto tudi izvolile novo vrhovno vodstvo kongregacije, ki ji pripadajo mariborska provinca skupaj s še šestimi drugimi in Rimsko regijo.

Glavna naloga kapitlja, kot je sporočila provincialna tajnica s. Martina Štemberger, je bila prenova zakonodaje redovne ustanove in izvolitev novega vodstva kongregacije. Namesto dosedanje vrhovne predstojnice s. Klare Šimunović (njena namestnica je bila Slovenka s. Vida Tomažič) je bila na čelo kongregacije za prihodnje šestletje izvoljena s. Veronika Verbič, doslej provincialna predstojnica mariborske province.

Kdo bo še v vrhovnem vodstvu kongregacije?

Vrhovna namestnica je postala s. Petra Bagarić iz mostarske province, vrhovne svetovalke pa s. Marija Petra Vučemilo iz splitske province, s. Maria Angelica Medina iz urugvajsko-argentinske province in s. Radmila Ilinović iz bosansko-hrvaške province.

Vrhovno vodstvo kongregacije za prihodnje šestletje. FOTO: Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja

Šolska sestra že skoraj tri desetletja

Kot je zapisano v njenem portretu TUKAJ, je s. Veronika Verbič, ki prihaja iz male vasice v Župniji Šentvid pri Stični, kjer je odraščala v preprosti kmečki družini s štirimi otroki, že skoraj tri desetletja šolska sestra v različnih službah in skupnostih, »povsod pa v veselju, da sem Gospodova in da mi je on dal sestre«.

Njen temelj je odnos z Gospodom

»Čutim, da je temelj moje poti odnos z Gospodom. Vesela sem, da imamo v naših skupnostih vsak dan češčenje Najsvetejšega zakramenta, vsakodnevno mašo, večkrat dnevno skupno molitev in še čas za osebno molitev. Pomembno mi je sestrinstvo – milost, da mi je Gospod dal sestre in da pripadam skupnosti,« je pojasnila s. Veronika.

s. Veronika Verbič. FOTO: Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja

Čuti, da živi izpolnjeno življenje

Tretji del pa je služenje, je nadaljevala pred tremi leti: »Zdaj mi je zaupano poslanstvo provincialne predstjnice, prej pa redovna vzgoja v noviciatu, skrb za skupnost v materni hiši v Mariboru in večletno delo v Družinskem centru Mir. Čutim, da živim izpolnjeno življenje. V vsem tem mi Gospod daje živeti lepoto duhovnega materinstva.«

Vredno prisluhniti sebi in Gospodovemu glasu v sebi

Kot še pravi s. Veronika Verbič, je vredno prisluhniti sebi in Gospodovemu glasu v sebi, odkriti poklicanost in jo živeti. Želi, da bi bilo vsakomur dan odkriti in izpolniti njemu lastno poklicanost, kajti to osrečuje.

s. Veroniki želimo Božjega blagoslova, Sveti Duh pa naj ji podeli svojih darov za opravljanje zaupane službe, enako celotnemu novemu vodstvu!

Kupi v trgovini

Razprodano
Življenje sestre Katarine Laboure
Svetniki
9,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh