Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šampionski začetek sezone za Žana Kranjca

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 10. 2022 / 15:17
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2022 / 15:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Šampionski začetek sezone za Žana Kranjca
Najboljši trije na veleslalomu v Söldnu, med njimi tudi Žan Kranjec. FOTO: FIS SKI

Šampionski začetek sezone za Žana Kranjca

Za slovenske alpske smučarje se nova sezona svetovnega pokala skorajda ne bi mogla začeti bolje. Na ledeniški uverturi v avstrijskem Söldnu je namreč Žan Kranjec v veleslalomu zasedel odlično 2. mesto, njegov uspeh je dopolnil devetouvrščeni Štefan Hadalin.

Potem ko so morali avstrijski prireditelji včeraj na ledeniku Rettenbach zaradi neugodnih vremenskih razmer (dež s snegom in slaba vidljivost) in slabe nadaljnje napovedi odpovedati uvodno žensko veleslalomsko preizkušnjo sezone, so imeli danes več sreče moški, ki so uspešno kljubovali razmeram na progi.


Dva finalista

Žan Kranjec je s terenom v Söldnu zelo domač, dvakrat doslej je bil namreč na njem že tretji (leta 2019 in lani), tretje izhodišče si je zagotovil tudi danes po prvi progi. Pred finalom je za vodilnim Švicarjem Marcom Odermattom zaostajal 69 stotink, za drugouvrščenim Norvežanom Lucasom Braathenom pa 28 stotonik. Finale je za las, z 28. časom, ujel tudi povratnik Štefan Hadalin.

Hadalin drugi v drugo, Kranjec pa na koncu

V drugo sta oba popravila izhodišči. Hadalin je izvrstno izkoristil ugodno štartno številko in z drugim najboljšim časom druge proge pridobil kar 19 mest, z devetim pa tudi izenačil svojo najboljšo veleslalomsko uvrstitev doslej v svetovnem pokalu. Kranjec pa je odbil ekipni norveški napad in mimo Braathena napredoval na končno 2. mesto, za zmagovalec Odemattom pa zamudil 76 stotink.

Ponovitev Pekinga

Kranjec, ki bo sredi novembra dopolnil 30 let, je s tem napovedal, da bo tudi v prihajajoči zimi med najresnejšimi kandidati za veleslalomski vrh, Odermatt pa, da ni bil po naključju najboljši smučar in veleslalomist minule sezone, ki je bil pred Slovencem tudi na olimpijskem veleslalomu na Kitajskem. Sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala sredi novembra s paralelno tekmo v avstrijskem Lechu.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh