Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šara z žganci

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 08. 03. 2023 / 13:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2023 / 14:54

Šara z žganci

Šara z žganci
Ajdovi žganci. FOTO: Tatjana Splichal

Ajdovi žganci

Sestavine za 5 oseb

25 dag ajdove moke

25 dag bele moke

3 manjši krompirji

pribl. 1,5 l vode

sol

2 zvrhani žlici ocvirkov z mastjo

V večjo posodo vlijemo vodo, osolimo z žličko in pol soli, dodamo na kocke narezan krompir in zavremo. Posodo odstranimo z ognja in vanjo vsujemo zmes obeh mok. Moko poravnamo do stene posode in z ročajem kuhalnice naredimo luknjo v sredino, da voda lahko prevre. Na pol pokrito naj zmerno vre 25 minut.

Medtem pripravimo prazno posodo, v katero bomo odlili vodo po kuhanju moke, vilice na dva roglja ali dvoje navadnih vilic za drobljenje in leseno kuhalnico. V ponvi pogrejemo ocvirke.

Po 20 minutah vrenja odlijemo vodo iz posode z moko in krompirjem v prazno posodo. Zmes moke nekoliko odmaknemo, da pretlačimo krompir. Nato krompir dobro premešamo skupaj z moko. Če je moka presuha, po potrebi dolijemo po pol zajemalke prihranjene vode...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh

Iščete duhovne vaje zase ali za svoje otroke?

Podarjamo vam Vodnik po duhovnih vajah 2023.

Kliknite tukaj

Close