Zapri
Iskanje

Ščepec nasvetov o ribah na jedilniku

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 13. 05. 2022 / 11:50
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.05.2022 / 11:53

Ščepec nasvetov o ribah na jedilniku

Ščepec nasvetov o ribah na jedilniku
Neprijeten vonj je eden od glavnih vzrokov, da ribe jemo tako redko

Ni jih malo, ki se trdno oklepajo dejstva, da rib v otroštvu niso jedli in se nanje niso nikoli »navadili«. In smrad, ki se vije v kuhinji, kadar pripravljamo ribe, je najbrž ključen, da ribe niso pomemben del jedilnika večine Slovencev. Po dostopnih podatkih Ribiškega sklada povprečen Evropejec poje 24,9 kg rib ali morskih sadežev na leto, vendar se količine močno razlikujejo od države do države. Portugalci pojedo skoraj 60 kg, medtem ko Slovenci le okoli 11 kg rib na leto. Čas je, da prevet...

Prvi mesec beri tednik Družina v digitalni obliki za 1 EUR!

Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close