Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sedmo peš romanje k ptujskogorski Materi Božji

Za vas piše:
Sonja Topler
Objava: 28. 04. 2024 / 00:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.04.2024 / 08:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sedmo peš romanje k ptujskogorski Materi Božji
Romarji 7. romanja k ptujskogorski Materi Božji. FOTO: Zofka Frank

Sedmo peš romanje k ptujskogorski Materi Božji

Namen 7. romanja mariborske nadškofije, ki je potekalo v soboto, 27. aprila, je bil – enak kot prejšnja leta – prošnja za dobre družine in duhovne poklice. Peš romanje je potekalo iz treh smeri: iz Maribora, s Ptuja in iz Slovenske Bistrice.

Romarji iz mariborske smeri so ob 6. uri v stolnici prejeli nadškofov blagoslov in krenili na pot po skupinah. Kasneje so se pridružili tudi romarji s kolesi. Rdeča nit je bilo geslo »Zgodi se tvoja volja!« (Mt 6,10).

Nadškofov blagoslov. FOTO: Jure Golob

Postanki na romarski poti so prebujali zavest, da Bog kliče vsakega človeka, spodbujali so k poslušanju, razločevanju in odkrivanju človeku namenjenega Božjega klica, spoznavanju duhovniškega poklica, poklicanosti v posvečeno življenje, v družinsko življenje …

Prihod v Rače. FOTO: Zofka Frank

Skoraj celodnevna hoja na poti, skupaj z duhovniki, diakoni, bogoslovci, redovniki in redovnicami, katehistinjami in katehisti ter drugimi je bila torej odlična priložnost za pričevanje življenja, oseben stik, spontan pogovor, ki je udeleženim pomagal odkrivati lepoto hoje za Kristusom v različnih duhovnih poklicih, mlade pa podprl na poti odločanja.

V cerkvi v Račah. FOTO: Zofka Frank

Peš romanja se je udeležilo več kot 180 otrok, mladih in odraslih, družin, župnijskih animatorjev in molivcev za duhovne poklice, bogoslovcev, redovnikov in redovnic. Na Ptujski Gori se je molitveni uri pridružilo še več molivcev.

V cerkvi v Slivnici. FOTO: Zofka Frank

Nadškof Alojzij Cvikl je romarje obiskal v Cirkovcah. FOTO: Timi Fijavž Vivod

Ob 16. uri je sveto mašo ob somaševanju navzočih duhovnikov daroval p. Toni Brinjovc. Poudaril je pomen romanja in duhovnih poklicev ter občestva.

Predah v Slivnici pri Mariboru. FOTO: Zofka Frank

Dan se je zaključil s hvaležnostjo Bogu, spremljevalcem in gostiteljem na poti, vsem prijateljem, s katerimi so romarji molili, si delili izkušnje in poklepetali. Zahvaljevali pa so se predvsem za vse poklicane v duhovni poklic in prosili za nove.

Nalaganje
Nazaj na vrh