Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sin duhovnik

Objava: 21. 06. 2023 / 08:12
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2023 / 09:11
Sin duhovnik
Družina Mehle, Naša Družina. FOTO: Tatjana Splichal

Sin duhovnik

Včasih me kdo vpraša, kako smo vzgajali sina, da je postal duhovnik. To vprašanje me spravi v zadrego. Je za to, da postane nekdo duhovnik, potrebna posebna vzgoja? Kje pa.

Če pogledam, iz kako različnih družin in situacij Bog kliče svoje sodelavce, mi je takoj jasno, da za Boga ni omejitev in programa. Zato nimam nobenega recepta, lahko pa povem, kaj je za naju z možem vodilo pri vzgoji. Midva prihajava iz nepopolnih družin. Jaz sem nezakonski otrok, mož pa je iz razbite družine. Oba sva imela slab zgled, a veliko željo, da bi imela družino, ki bo drugačna. Z Božjo pomočjo in molitveno podporo marsikoga sva to dosegla. Spoznala sva, da je otrok Božji dar in ne najina last. Zato si za otroke želiva predvsem to, da dosežejo zveličanje. Marsikatera odločitev v družini je bila zaradi tega zavedanja drugačna, kot bi bila sicer. Otroci to vidijo. Tudi če se takrat s tem niso strinjali, jim je to ostalo nekje v zavesti.

Molimo za duhovne poklice. A nikoli nisem molila z namenom, da postane moj otrok duhovnik. Nekako se ne čutim poklicana, da posegam v Božje načrte. Svojo molitev usmerjam v to, da bi otroci prišli do spoznanja, na katero pot jih Bog...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh