Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skale, ki jih odvali Vstali

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 10. 04. 2024 / 07:46
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.04.2024 / 09:39
Skale, ki jih odvali Vstali
Papež med velikonočno vigilijo. FOTO: Vatican News

Skale, ki jih odvali Vstali

Papež Frančišek za veliko noč: »Če se pustimo dotakniti Vstalemu, noben poraz, nobeno trpljenje, nobena smrt ne more ustaviti naše poti k polnosti življenja«.

Med sobotno velikonočno vigilijo, ko so baziliko sv. Petra že razsvetlile luči, je papež Frančišek spregovoril o neskončnem veselju velike noči. »Dvignimo pogled k Jezusu. On je tisti, ki odvali skalo vsega tistega, kar stiska srce, skale smrti,« je dejal.

»Če pustimo Jezusu, da nas prime za roko, nobena izkušnja neuspeha in bolečine, naj bo še tako boleča, ne more imeti zadnje besede o smislu in namenu našega življenja. Če se pustimo dotakniti Vstalemu, noben poraz, nobeno trpljenje, nobena smrt ne more ustaviti naše poti k polnosti življenja.« Papež je spodbudil, naj molimo, da bi moč vstajenja odvalila kamne, ki tlačijo naše duše, ter obsodil sebičnost in brezbrižnost, ki načenjata zavzetost za izgradnjo bolj pravičnih in po človeški meri ukrojenih mest in družb. V nadaljevanju vigilije je med krstnim bogoslužjem zakrament krsta prejelo osem odraslih.

Papež pri močeh

Potem ko je papež na veliki petek bržkone po nasvetu zdravnikov odpovedal navzočno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh