Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavtska pomoč družinam v Sloveniji in otrokom v Liberiji

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 01. 03. 2023 / 09:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2023 / 12:22
Skavtska pomoč družinam v Sloveniji in otrokom v Liberiji
ZSKSS, Luč miru iz Betlehema 2022, predaja sredstev, Peter Tomažič, Tadej Kern, Tjaša Sušin, Nejc Kurbus, Jernej Gačnikar. FOTO: Tilen Miklavič

Skavtska pomoč družinam v Sloveniji in otrokom v Liberiji

V akciji Luč miru iz Betlehema 2022 so skavti zbrali 18 tisoč evrov, zbrana sredstva so na dan spomina na ustanovitelja Roberta Baden-Powlla, 22. februarja, predali Slovenski karitas in skupnosti Cenacolo.

Slovenski karitas so predali polovico sredstev. Ta bo s šest tisoč evri lahko pomagala desetim družinam v stiski. Generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič je ob izrazu hvaležnosti za pomoč poudaril pomen skavtske drže za vzgojo za dobrodelnost, saj brez tega nobena družba ne more delovati. Drugi del sredstev so podarili skupnosti Cenacolo Liberija, kjer že deveto leto dela Slovenka, nekdaj aktivna skavtinja Sabina Kern. V njenem imenu je denar prejel njen brat Tadej Kern, ki je orisal sestrino pot od skavtov do skupnosti Cenacolo. Skupnost Cenacolo Liberija skrbi za najrevnejše in zapuščene otroke brez družin, trenutno jih imajo 45, starih od šest mesecev do 18 let. Načelnica Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov Tjaša Sušin pa je povedala še, da od 10 do 20 odstotkov vseh zbranih sredstev vsako leto namenijo v Sklad sv. Lucije, ki je v osnovi namenjen pomoči članom organizacije ob zdravstvenih težavah in socialnih stiskah. 

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh