Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Jamnik ob smrti Jureta Rodeta: Z njim imamo posebnega priprošnjika pri Bogu

Za vas piše:
J. P.
Objava: 07. 01. 2024 / 07:29
Oznake: Duhovnik, Svet, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.01.2024 / 07:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Jamnik ob smrti Jureta Rodeta: Z njim imamo posebnega priprošnjika pri Bogu
Škof msgr. dr. Anton Jamnik in pokojni prelat msgr. dr. Jure Rode. FOTO: osebni arhiv Antona Jamnika

Škof Jamnik ob smrti Jureta Rodeta: Z njim imamo posebnega priprošnjika pri Bogu

Ob smrti prelata msgr. dr. Jureta Rodeta (1937–2024), dolgoletnega delegata za pastoralo Slovencev v Argentini, duhovnika, profesorja in vzgojitelja, je rojakom v Argentini in zdajšnjemu narodnemu delegatu Franciju Cukjatiju izrekel sožalje tudi ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Msgr. Jure Rode je manj kot mesec dni po tem, ko je 8. decembra lani dopolnil 60 let duhovništva, odšel po večno plačilo k Velikemu Duhovniku. Ob tem je škof Jamnik, predsednik Koordinacije za Slovence v zamejstvu po svetu pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK), pokojnikovim sorodnikom, prijateljem in rojakom izrekel iskreno sočutje in molitveno povezanost v svojem imenu, v imenu škofa msgr. dr. Petra Štumpfa in celotne SŠK.

Škof Anton Jamnik s Slovenci v Argentini, tudi s pokojnim msgr. dr. Juretom Rodetom. FOTO: osebni arhiv Antona Jamnika

Naj bo njegovo pričevanje seme novih duhovnih poklicev

Da so se v duhovniškem poslanstvu pokojnega na poseben način uresničevale Jezusove besede »Če pšenično zrno ne pade v zemljo in ne umre, ostane samo; če pa umre, obrodi obilo sadu« (Jn 12,24), je prepričan škof Jamnik, ki hkrati želi, naj duhovniško pričevanje Jureta Rodeta, zlasti pa tudi njegovo darovano trpljenje, obrodi bogate sadove in naj bo seme novih duhovnih poklicev.

Zlasti mu priporočamo družine, mlade, trpeče in bolne

»Verujemo in upamo, da imamo z njim posebnega priprošnjika pri Bogu, zato mu še posebej priporočamo naše družine, mlade in vse trpeče, bolne in vse, ki iskreno iščejo Boga, da bi v novorojenem Odrešeniku Jezusu Kristusu odkrivali Luč svojega življenja. Naj pokojnega sprejme Vsemogočni Bog, ki mu je bil zvest vse življenje, in mu bogato poplača vsa njegova dela,« je podčrtal Anton Jamnik.

Škof Jamnik s prejšnjim in zdajšnjim delegatom za pastoralo Slovencev v Argentini Juretom Rodetom in Francijem Cukjatijem. FOTO: osebni arhiv Antona Jamnika

Za pokojnega bo danes maševal v stolnici

Danes, na praznik Jezusovega krsta, ko bodo msgr. Jureta Rodeta položili k zemeljskemu počitku (pogrebna maša bo v Sanjuški stolnici, pogreb pa na pokopališču Memorial), bo ljubljanski pomožni škof zanj maševal v ljubljanski stolnici, saj smo – z njegovimi besedami – prav po obhajanju evharistije na poseben način eno občestvo živih in mrtvih in blizu drug drugemu.

Zahvala slovenskim rojakom v Argentini

»Msgr. Juretu Rodetu smo hvaležni, da smo ga mogli v življenju srečati in skupaj z njim prehoditi del poti. Hvala vam za vse, bodite naš priprošnjik pri Bogu! Vam, Franci Cukjati in dragi rojaki, pa iskrena hvala, da ste imeli vašega duhovnika iskreno radi in še zlasti v zadnjem obdobju preizkušenj in bolezni tako lepo skrbeli zanj. Bog vam povrni za vsa vaša dobra dela in molitve,« je še zapisal škof Jamnik.

Kupi v trgovini

Povojni Slovenci v Argentini
Zgodovina
30,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh