Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Jamnik za binkošti med rojaki na Švedskem

Za vas piše:
T. J.
Objava: 18. 05. 2024 / 22:50
Oznake: Cerkev, Praznik, Svet, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2024 / 23:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Jamnik za binkošti med rojaki na Švedskem
V Vadsteni se je zbralo zares veliko število rojakov iz različnih koncev Švedske. FOTO: arhiv škofa Jamnika

Škof Jamnik za binkošti med rojaki na Švedskem

Na soboto pred binkoštnim praznikom je v Vadsteni na Švedskem še posebej slovesno in prisrčno praznovanje: naši rojaki na Švedskem namreč obhajajo 50. obletnico romanj za binkoštni praznik v kraju Brigite Švedske.

Praznovanju, ki ga je z vso srčnostjo in skrbnostjo pripravil župnik Zvone Podvinski, sta se iz Slovenije pridružila gospod Jože Drolc in škof Anton Jamnik ter pevska skupina Cantate Domino iz Kočevja in ansambel Javor.

FOTO: arhiv škofa Jamnika

Binkoštno romanje v Vadsteno je znova povezalo naše rojake na Švedskem, ki se kljub zelo velikim razdaljam želijo srečevati.

Praznovanje se je začelo s slovesno sveto mašo, kjer se je zbralo zares veliko število rojakov iz različnih koncev Švedske, nadaljevalo s procesijo, litanijami in programom pri slovenski lipi v parku ter večernim kulturnim programom.

FOTO: arhiv škofa Jamnika

Binkoštno romanje v Vadsteno je znova povezalo naše rojake na Švedskem, ki se kljub zelo velikim razdaljam želijo srečevati, pa naj gre za starejše ali mlajše, ki so srečanju dali še prav poseben pečat veselja in ustvarjalnosti.

FOTO: arhiv škofa Jamnika

Nalaganje
Nazaj na vrh