Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Matjaž: »Božja beseda je kot oseba, ki nam je draga« [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 23. 01. 2022 / 15:43
Oznake: Maša, Sveto pismo, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2022 / 16:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Matjaž: »Božja beseda je kot oseba, ki nam je draga« [FOTO]
FOTO: Jože Potrpin

Škof Matjaž: »Božja beseda je kot oseba, ki nam je draga« [FOTO]

Na današnjo nedeljo Božje besede je celjski škof Maksimilijan Matjaž daroval slovesno mašo v župnijski cerkvi sv. Martina v Velenju skupaj s člani tamkajšnjih (bibličnih) skupin ter ob somaševanju župnika upravitelja Mateja Dečmana in duhovnega pomočnika Jožeta Škrinjarja.

Uvodoma je škofa pozdravila katehistinja Cvetka Žlof. Predstavila je delo in srečevanje s Svetim pismom v njihovi biblični in zakonski skupini, pevskem zboru, pri mladih in otrocih.

Škof Matjaž je spregovoril o veličini in aktualnosti Božje besede, ki nas dela kristjane, živo občestvo. FOTO: Jože Potrpin

Božja beseda je kot bližnja oseba

Škof Matjaž je poudaril: »Naš Bog je Beseda, Beseda, ki se želi razodevati. Želi, da ga iščemo. In ki se nam pusti najti. Božja beseda je kakor človek, bližnji, oseba, ki nam je draga, nekaj pomeni. Če želimo negovati in živeti s takšno osebo, moramo pravzaprav z njo biti, ne samo o njej misliti, pripovedovati, ampak z njo živeti. In k temu nas želi spodbuditi današnja Božja beseda.« 

FOTO: Jože Potrpin

Bog je Nekdo, ki vstopa v naše življenje

»Božja beseda nam vedno znova razodeva, kdo Bog je. Da Bog ni neka moč, ki je nad vsem, v nedostopnem veličastvu, ampak Nekdo, ki vstopa v življenje vsakega izmed nas,« je med drugim izpostavil celjski škof.

Več utrinkov s slovesne maše v Velenju v spodnji fotogaleriji Jožeta Potrpina.




Nalaganje
Nazaj na vrh