Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Saje na novomeški policijski upravi

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 04. 2023 / 06:53
Oznake: Cerkev, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.04.2023 / 07:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Saje na novomeški policijski upravi
Srečanja so se udeležili (z leve) Igor Jereb, Janez Ogulin, Andrej Saje, Peter Kokotec in Andrej Zbašnik. FOTO: FB PU Novo mesto

Škof Saje na novomeški policijski upravi

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Andrej Saje je obiskal Policijsko upravo Novo mesto.

Do srečanja je prišlo na povabilo direktorja Policijske uprave Novo mesto mag. Janeza Ogulina, ki je skupaj s pomočnikom direktorja Andrejem Zbašnikom poleg škofa sprejel še generalnega vikarja novomeške škofije Petra Kokotca in policijskega vikarja in koordinatorja duhovne oskrbe v policiji Igorja Jereba.

Škofova zahvala policistom

Škof dr. Andrej Saje se je seznanil z delom policijske uprave in policije ter se zaposlenim zahvalil za njihovo delo in prizadevanje, ki je vedno v službi človeka in državljana, so sporočili iz Škofije Novo mesto. Sogovorniki so spregovorili o izzivih na različnih področjih, na katerih lahko duhovniki pripomorejo k večji varnosti in kakovostnejšemu bivanju.

Pogovor je tekel tudi o varnosti kulturne dediščine, župnišč in duhovnikov. FOTO: FB PU Novo mesto

Primer dobre prakse

Kot primer dobre prakse sodelovanja policijskih postaj in župnij je ozaveščanje državljanov glede varne hoje v mraku in ponoči z nošenjem svetlih oblačil in uporabo odsevnikov. Pozimi namreč nekateri verniki tako v vaseh kot v mestih prihajajo peš k maši, pri čemer je pomembno, da so primerno vidni in tako poskrbijo za lastno varnost, na kar so bili opozorjeni in spodbujeni pri mašah, policisti pa so na primeren način razložili pomen varnosti v cestnem prometu.

Varnost kulturne dediščine, župnišč in duhovnikov

Obenem sta se direktor policijske uprave in novomeški škof v prijetnem in sproščenem pogovoru dotaknila še varnosti kulturne dediščine, župnišč in duhovnikov, na kar policija dejavno opozarja in sodeluje z župniki. Strinjala sta se, da je še veliko izzivov, pri katerih lahko sodelujeta in tako omogočata varno in kakovostno bivanje vseh ljudi, so še sporočili iz Škofije Novo mesto.

Kupi v trgovini

Razprodano
Varno pred ognjem
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh