Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofu Juriju za 75 let

Za vas piše:
Pavel Bratina
Objava: 28. 02. 2022 / 16:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2022 / 16:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škofu Juriju za 75 let
Manjša skupina prijateljev je v ožjem krogu počastila 75 let koprskega škofa dr. Jurija Bizjaka. FOTO: arhiv Pavla Bratine

Škofu Juriju za 75 let

V Guerili nad vasjo Planina pri Ajdovščini, po imenu in podobi kar izzivalnem dragulju planinskih in slovenskih vinarjev, se je v sredo, 23. februarja, zbrala manjša skupina prijateljev in v ožjem krogu počastila 75 let koprskega škofa dr. Jurija Bizjaka.

Pobudnik srečanja, kamnoseški mojster Danijel Rovan, je ob tej priložnosti pripravil štiri kamnita darila, s katerimi je v spremstvu članov kamnoseške delavnice počastili koprskega vladiko Jurija, gostitelja Zmagoslava Petriča s soprogo Nežo in organizatorja srečanja.

FOTO: arhiv Pavla Bratine

Skozi Rovanovo vrhpoljsko kamnoseško šolo je šla v zadnjih letih dolga vrsta mož in žena različnih poklicev. Doslej so pustili odtise svojega dela že v marsikaterem primorskem kraju. Lani so se proslavili celo s postavitvijo forme vive na Svetem Pavlu nad Vrtovinom. Ob tisti priložnosti je bilo škofu Juriju, ki je vodil slovesnost ob 75-letnici prvega spomenika sprave na Slovenskem, obljubljeno skromno darilo tudi za njegov »trikrat srebrni jubilej«. In zdaj je bila ta obljuba izpolnjena.

FOTO: arhiv Pavla Bratine

Srečanje so gostje izkoristili tudi za ogled velikanskega »vinskega tabernaklja«, v katerem veliki mojster žlahtne kapljice dokončuje božje delo s planinskih prisončij, saj izpostavlja tisto polnost, aromatičnost in žlahtnost, zaradi katere so vinu Petričevega hrama odprta vrata v več deset držav sveta. Odprta tako zelo, da nima zalog, zato se veseli vsake nove letine in novega letnika.

FOTO: arhiv Pavla Bratine

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh