Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skrajni čas je že, da stopimo iz katakomb

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 06. 12. 2023 / 08:10
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.12.2023 / 08:59
Skrajni čas je že, da stopimo iz katakomb
Dejan Škvarč, predsednik Krščanskega foruma SDS. FOTO: Polona Avanzo

Skrajni čas je že, da stopimo iz katakomb

Ali je politično udejstvovanje za katoličana obveza, izziv, priložnost ali skušnjava? Odgovarja Dejan Škvarč, predsednik Krščanskega foruma Slovenske demokratske stranke.

»Zavzetost katoličanov, kadar je iskrena in velikodušna, je sama po sebi depolarizirajoča in predstavlja zdravilo za strupe, ki onesnažujejo demokracijo,« je o vlogi katoličana (kristjana) v politiki nedolgo tega povedal Matteo Zuppi, predsednik Italijanske škofovske konference. Tudi pot samostojne Slovenije so pomembno zaznamovali izstopajoči katoličani, od Ivana Omana prek Lojzeta Peterleta do dr. Andreja Bajuka. Pa danes? Kolikšno težo imajo v politiki katoličani, kakšna sta njihova vloga in prispevek, smo povprašali Dejana Škvarča, od predlani, ko je nasledil Simono Pavlič, predsednika Krščanskega foruma Slovenske demokratske stranke (SDS).

Kakšno je poslanstvo in namen Krščanskega foruma SDS?

Poslanstvo krščanskega foruma je molitev za domovino in za vse ljudi na vodstvenih položajih v naši državi, ki si prizadevajo za iskreno sodelovanje, blagostanje slovenskega naroda, za mir in pravičnost. V družbi pasivnosti, vsegliharstva, upada moralnih in nravstveni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh