Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slomškova nedelja 2022

Za vas piše:
Alojzij Cvikl
Objava: 21. 09. 2022 / 17:21
Oznake: Duhovnik, Zgodovina
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2022 / 17:24
Slomškova nedelja 2022
FOTO: Wikipedia

Slomškova nedelja 2022

Letos, 24. septembra 2022, bo minilo 160 let, odkar je bl. škof A. M. Slomšek sklenil svoje bogato zemeljsko življenje. Tisti, ki so bili ob njegovi smrtni postelji, so že takrat zaslutili, da pravzaprav ni šlo za konec, ampak za začetek nekega novega, polnega življenja v Božjem objemu.

Tudi iz njegove oporoke lahko jasno razberemo, da je bil Slomšek kot duhovnik in škof ves zazrt v prihodnost. Pravega uvida v prihodnost pa človek ne more doseči, dokler ne sprejme razodete resnice o tistem delu prihodnosti, ki presega meje vidnega in sega onkraj zemeljskega. Bl. A. M. Slomšek v svoji oporoki prosi Boga: »… da bi mi Bog naklonil največjo milost: pred božjim prestolom posredovati za svojo škofijo.« Prepričani smo, da je Bog slišal in uslišal tudi to njegovo prošnjo in da imamo v njem sedaj domačega blaženega in priprošnjika pred Bogom. V tem smislu smo za obhajanje letošnje Slomškove nedelje določili geslo »Slomšek prosi za nas«. S tem kratkim stavkom želimo izraziti in poživiti vero, da nas škof Slomšek kot blaženi iz večnosti spremlja in je naš priprošnjik.

S to mislijo vabim vsa župnijska občestva iz mariborske nadškofije, metropolije in širše, da se v čim večjem številu udeležite osrednje slovesnosti letošnje Slomškove nedelje, ki jo bo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh