Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenec, ki je Argentini pomagal do olimpijskega brona

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 26. 08. 2021 / 10:21
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2021 / 10:30
Slovenec, ki je Argentini pomagal do olimpijskega brona
Odbojkar Cristian (Kristjan) Poglajen je ponosen član slovenske skupnosti v Argentini

Slovenec, ki je Argentini pomagal do olimpijskega brona

Še vedno mislite, da so Slovenci po zaslugi zlatih Janje Garnbret, Benjamina Savška in Primoža Rogliča, srebrne Tine Trstenjak in bronastega Tadeja Pogačarja na olimpijskih igrah v Tokiu osvojili pet kolajn? Motite se. Sedem so jih. Šesto, najžlahtnejšega leska, je dodal slovenski odbojkarski strokovnjak Luka Slabe, pomočnik selektorja zlate ameriške ženske reprezentance Karcha Kiralyja; sedmo, bronasto, pa argentinski Slovenec Cristian (Kristjan) Gabriel Poglajen, eden stebrov izbrane vrste Argentine.

Že tretjič na olimpijskih igrah

»Za cilj smo si postavili osvojitev kolajne. Vedeli smo, da je to zelo visokoleteč cilj, a v Tokio smo odšli s takšno miselnostjo. Neverjetno, da se je razpletlo po načrtih, bron pa je še toliko slajši zaradi zmage v malem finalu v 'el clasicu' z Brazilijo,« je ob razpletu odbojkarskega turnirja v Tokiu vzhičeno povedal Kristjan Poglajen, ki je nastopil na že tretjih OI zapovrstjo, po Londonu 2012 in Riu 2016. »Težko ubesedim, kako veseli smo in ponosni na našega Kristjana. Trud, disciplina, odgovornost, vztrajnost so obrodili sad,« se je veselila tudi Kristjanova mati Irena Urbančič Poglajen.

Priznala je, da so kot družina navdušenih športnikov nestrpno sledili tekmovalcem v različnih olimpijskih panogah, še posebej pa argentinskim odbojkarjem. Vstajali so tudi sredi noči. »Veliko pričakovanje, napetost, ponos in vzhičenost so bili v nas, a tudi potrtost, ko smo morali sprejeti poraz. Bronasta kolajna ima zlati ok...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh