Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija na nogah: odbojkarji v finalu EP!

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 18. 09. 2021 / 20:24
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2021 / 21:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenija na nogah: odbojkarji v finalu EP!
Slovenski odbojkarji pišejo novo športno pravljico. FOTO: CEV

Slovenija na nogah: odbojkarji v finalu EP!

Slovenski odbojkarji se bodo z evropskega prvenstva, ki ga skupaj gostijo štiri države, zagotovo vrnili s kolajnami okrog vratu. Kakšnega leska bodo, pa bo znano jutri pozno zvečer.


V polfinalu so namreč izbranci slovenskega selektorja Alberta Giulianija na kolena spravili gostiteljico sklepnega dela turnirja, aktualno svetovno prvakinjo in papirnato favoritinjo Poljsko, od katere so bili boljši s 3:1 (-17, 30, 16, 35).

Tik pred tekmo je slovensko reprezentanco in navijače razburil spodrsljaj gostiteljev, ki so namesto slovenske Zdravljice zavrteli srbsko himno, napako pa popravili šele po žvižgih s tribun.

Prelomen zaključek drugega niza

Po slabšem začetku, v uvodnem nizu se je namreč tehtnica močno nagnila na domačo stran, je bil prelomen zaključek drugega niza, v katerem so imeli Poljaki pri izidu 24:22 že dve zaključni žogi in nato še štiri, a so vse letele v prazno.

Videoposnetek vrnil Slovence v igro

Pri izidu 30:30 je videoposnetek pokazal napako sodnika, ki je prej presodil, da je žoga z začetnega udarca Klemna Čebulja letela v avt. Zadnjo točko v nizu je prispeval korektor Tonček Štern. Tedaj je slovenski stroj začel mleti.


Slovenija : Poljska 3:1 (-17, 30, 16, 35)

Slovenija: T. Štern 20, Pajenk 9, Kozamernik 13, Vinčič, Kovačič (L), Urnaut 15, Čebulj 17 – prva postava; Šket 1, Štalekar, Ropret 1, Možič 2; Ž. Štern (L), Klobučar in Videčnik niso igrali.

Poljska: Kurek 12, Leon 20, Drzyzga 1, Kubiak 11, Kochanowski 12, Zatorski (L), Bieniek 3 – prva postava; Nowakowski 8, Kaczmarek 3, Wojtaszek (L), Lomacz, Semeniuk 3; Sliwka in Fornal nista igrala.


Infarktna končnica

V tretjem nizu so bili Poljaki povsem razglašeni, v četrtem pa so domala ves čas vodili, še pri 23:21 tudi za dve točki, a so se naši fantje ponovno mojstrsko vrnili v igro, z blokom Jana Kozamernika izenačili na 24:24, nato pa je v infarktni končnici zaključno točko za veliki finale prispeval Tonček Štern.

V polni dvorani v Katovicah so bili glasni tudi slovenski navijači. FOTO: CEV

Bo šlo v tretje rado?

Slovenci se bodo tako že tretjič na zadnjih štirih evropskih prvenstvih borili za zlato. Leta 2015 so v finalu premoč priznali Francozom in predlani Srbom, bo šlo v tretje vendarle rado za osvojitev zgodovinskega uspeha – prvega naslova evropskih prvakov?

Proti Srbom ali Italijanom?

Pozno nocoj bo znano, s kom se bo jutri Slovenija pomerila v bitki za zlato – z zmagovalcem drugega polfinalnega para med Srbi in Italijani, ki so naše fante na tem turnirju enkrat že premagali. Morebitni dvoboj s Srbijo bi bil ponovitev finala izpred dveh let.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh