Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Slovenija, vrni se h Gospodu!«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 11. 07. 2022 / 10:02
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2022 / 10:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Slovenija, vrni se h Gospodu!«
Odločitev Ustavnega sodišča ima pomemben vpliv na življenje slehernega kristjana. FOTO: Tatjana Splichal

»Slovenija, vrni se h Gospodu!«

Ustavno sodišče je v petek, 8. julija, sporočilo, da je zakonodajna ureditev, ki določa, da lahko zakonsko zvezo skleneta le dve osebi različnega spola, neskladna z ustavo. Prav tako je sklenilo tudi, da lahko istospolni pari posvojijo otroka pod istimi pogoji kot raznospolni.

Odklonilni ločeni mnenji o tem sta podala ustavna sodnika Klemen Jaklič in Rok Svetlič. Kot opozarjajo v Koaliciji »Za otroke gre«, je odločitev tudi v neskladju z vsemi družinskimi referendumi, o čemer smo na naši spletni strani že obširno poročali.

Odločitev Ustavnega sodišča je v popolnem nasprotju z vrednotami katoličanov in naukom Katoliške cerkve. Dolžni smo opozarjati na resnico o človeški naravi, ki nam je dana od Boga. To prinaša neizogibno nasprotovanje ljudi, ki gradijo svet brez Boga.

V nadaljevanju objavljamo mnenje, ki ga je na to perečo temo, podkrepljeno s svetopisemskimi citati, podal Aljaž Baša, kaplan v Murski Soboti.

Bodite torej previdni … 

V Svetem pismu je zapisano: »Glejte, pošiljam vas kakor jagnjeta med volkove. Bodite torej previdni kakor kače in preprosti kakor golobje!« (prim. Mt 10,16). Aljaž Baša pravi: »Kristjani vseh časov so trpeli za Kristusa, kakor mnogi trpijo tudi danes, zato je Jezus skrbel in skrbi ves čas, da svojim učencem, pričevalcem dá duha modrosti za pravi odgovor, da nam da moč, da prenašamo zasramovanja, žalitve in trpinčenja. V vsakem posameznem primeru moramo moliti za te darove in se pustiti, da nas ti darovi po moči Svetega Duha vodijo, saj ni majhna stvar ponesti Kristusovo veselo oznanilo v ta svet.«

Cerkev ne oznanja nič svojega, ampak samo to, kar je oznanjal njen Ustanovitelj.

In dalje v Svetem pismu piše: »Izdajal pa bo v smrt brat brata in oče sina. Sovražili vas bodo vsi zaradi mojega imena; kdor pa bo vztrajal do konca, ta bo zveličan.« (Mt 10,21-22)

Kaplan Baša nadaljuje: »Gospod je jasno napovedal, da bo v njegovi Cerkvi sledilo nerazumevanje s strani sveta in preganjanje vseh vrst, v vsakem času in prostoru. V krogu iste družine bo prišlo do resnega razkola in razdora med tistimi, ki so za Kristusa, in tistimi, ki so proti njemu. Zgodovina do današnjih dni priča o tem, kako so se Jezusove besede izpolnile, in to včasih na okruten način. To v naši domovini doživljamo tudi v tem času. Ko nekatere v naši državi moti vse, kar Cerkev pove, kar Cerkev opozori, pa čeprav samo oznanja tisto, kar je učil in oznanjal Kristus.«

»Ne utrudimo se in ne klonimo, tudi če doživljamo posmeh« 

Dne 8. julija je »Ustavno sodišče sprejelo odločitev, da lahko otroke posvojijo vsi, ne samo moški in ženska (oče in mati), ampak vsak (dva moška ali dve ženski) in da je zakonska zveza (družina) možna v vseh pogledih, da ni več le stvar moškega in ženske (moža in žene), ampak si lahko zakonsko zvezo (družino) ustvari vsak (moški z moškim, ženska z žensko). Zaradi tega danes še bolj goreče kličemo s prerokom Ozejem: "Slovenija, vrni se h Gospodu! Slovenija, vrni se nazaj k svojemu Bogu! Zakaj po svoji krivdi si padla tja, kjer si sedaj!" Bratje in sestre! Ne smemo postati malodušni,« nas spodbuja murskosoboški kaplan in nadaljuje: »Opazujmo usodo Jezusovih apostolov, mučencev Cerkve skozi prva tri stoletja krščanstva, tudi zgodovino naše Cerkve v Sloveniji, naše mučence ... Ne pozabimo, da je Jezus vedno s svojim ljudstvom "do konca sveta". Zavedamo se, da kot kristjani postajamo izziv v bližnjem okolju; v svetu, ki je Bogu obrnil hrbet, pa smo kristjani zavrnjeni, izločeni. Pa nič zato, saj vemo, da so najprej zavrnili in izločili tudi Jezusa samega.«

Slovenija, vrni se h Gospodu! Slovenija, vrni se nazaj k svojemu Bogu! Zakaj po svoji krivdi si padla tja, kjer si sedaj!

»Ne utrudimo se, ne klonimo, tudi če doživljamo posmeh, norčevanje in zavrnitev, pa če to prihajajo tudi od vseh najbližjih. Ostanimo stalni, trdni v veri. Če trpimo zaradi Jezusa, je to za nas čast, ker postajamo podobni našemu Učitelju, Jezusu Kristusu, našemu Bratu in Gospodu! Ko Cerkev trpi, ko je Cerkev preganjana, takrat je najmočnejša in takrat raste,« zaključi Aljaž Baša. 

Nalaganje
Nazaj na vrh