Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska književnost »najbogatejša v Evropi«?

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 25. 10. 2023 / 08:00
Oznake: Knjiga, Slovenija, Svet
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2023 / 17:08
Slovenska književnost »najbogatejša v Evropi«?
Knjigarniška stojnica s knjigami slovenskih avtorjev v nemškem prevodu. FOTO: Marjan Pogačnik

Slovenska književnost »najbogatejša v Evropi«?

Slovensko gostovanje na Frankfurtskem knjižnem sejmu minilo zlasti v znamenju poezije, filozofije, pomena branja in pohval slovenskim avtorjem.

Na Frankfurtskem knjižnem sejmu, ki se je začel z razburljivim odprtjem 17. oktobra in se končal 22. oktobra, je bila kot častna gostja posebne pozornosti deležna Slovenija. Slovenski avtorji so pod geslom Satovje besed sodelovali pri okoli 250 dogodkih na sejmišču in v mestu Frankfurt, pri katerih je bil poudarek zlasti na poeziji in filozofiji ter pomenu branja.

Slovenski paviljon: knjige v ospredju

V slovenskem paviljonu so obiskovalci najprej naleteli na dolge police, ki so ponujale novejše knjige slovenskih avtorjev ali knjige o Sloveniji, ki so izšle pri tujih založbah, dva zamejena prostora sta bila namenjena okroglim mizam, pogovorom in drugim nastopom, mogoče pa si je bilo priskrbeti osvežitev v baru in posedeti pri kateri od miz. Zloženi bloki iz pene, iz katerih so rasli rožmarinovi poganjki, so ponujali prijetno sedišče. Nad knjižnimi policami so se kakor krošnje razprostirale oblakaste čipke Eve Petrič. Slovenski paviljon, ki ga je za...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh