Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovensko obarvano nebo nad Bologno

Objava: 17. 04. 2024 / 07:55
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 17.04.2024 / 12:53
Slovensko obarvano nebo nad Bologno
Premišljeno zasnovan slovenski paviljon je pritegnil številne obiskovalce. FOTO: Katarina Ropret

Slovensko obarvano nebo nad Bologno

V Bologni je bil od 8. do 11. aprila 61. sejem otroških knjig. Slovenija je bila na njem izpostavljena kot častna gostja.

Sejem otroških knjig v Bologni je največje tovrstno strokovno srečanje na svetu. Nad organizacijo slovenske predstavitve je bdela Javna agencija za knjigo Republike Slovenije (JAK).

Zgodovinski trenutek

Premišljeno zasnovana slovenska predstavitev je presegla vsa pričakovanja: pritegnila je veliko zanimanja mednarodne javnosti in dokazala, da je slovenska knjižna krajina res kakovostna in edinstvena. »Sejem v Bologni je namenjen otroški književnosti in ilustracijam, prav slednjim je odmerjena več kakor polovica prostora! Da so bile letos izpostavljene slovenske, je izjemna čast,« je dejal v Sloveniji in tujini večkrat nagrajeni ilustrator Peter Škerl, ki ni pozabil dodati: »Vsa pohvala Javni agenciji za knjigo RS in Centru ilustracije, ki sta naši predstavitvi res zagotovila odličen skelet. Če je sejem kar brbotal od barv, slovenski paviljon z njimi ni bil nabit. Obiskovalca je vabil v umirjeni prostor slovenske ilustracije.«

Dejstvo, da so bili ob vs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh