Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sneženje slabi, previdno na cestah

Za vas piše:
M. M.
Objava: 09. 12. 2021 / 06:52
Oznake: Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.12.2021 / 12:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sneženje slabi, previdno na cestah
V prestolnici imajo približno 20 centimetrov snega. FOTO: M. M.

Sneženje slabi, previdno na cestah

Napovedi meteorologov so se uresničile. Slovenijo je včeraj popoldne od zahoda zajelo močno sneženje, ki naj bi se danes umirilo in ponehalo. Ceste so ponekod zaprte, kot denimo čez prelaz Vršič in Volče - Solarji. Na cestah čez prelaze Predel, Korensko Sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh pa je obvezna uporaba verig.

Zaradi zimskih razmer je promet po državi upočasnjen, zato na Prometno-informacijskem centru opozarjajo, da »prilagodite hitrost razmeram na cestah, povečajte varnostno razdaljo ter upoštevajte, da boste za pot potrebovali več časa kot običajno. Na pot se odpravite le z zimsko opremo in očiščenim vozilom.«

Kakšne so razmere na cestah, lahko preverite tukaj

Na Kredarici 180, v Ljubljani 20 centimetrov snega

Po podatkih Arsa je v zadnjih 12 urah na Vojskem zapadlo točno pol metra snega, na Kredarici 37, v Kočevju 21 in v Ljubljani 16 centimetrov snega. Skupna debelina snežne odeje na Kredarici znaša 180, na Voglu 145 in v Ratečah 85 centimetrov. 

V Piranu sprožili sireno 

Kot so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje, je Regijski center za obveščanje Koper že sinoči nekaj pred deseto zvečer v Piranu zaradi visokega plimovanja morja in močnega južnega vetra sprožil sireno javnega alarmiranja z znakom.

Vreme danes

Na Agenciji RS za okolje (ARSO) napovedujejo, da bo danes večinoma oblačno. Na Primorskem bo občasno še deževalo, ob morju bo lahko zagrmelo, pihala bo šibka burja. Drugod bo občasno rahlo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem do 9 °C.

Pogled naprej

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod tudi delno jasno. Ponekod po nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo na severozahodu okoli -10, drugod od -4 do 0, ob morju 2, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem do 8 °C. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, na severu tudi delno jasno. Po nekaterih nižinah bo predvsem zjutraj in dopoldne megla. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem zmerna burja. V nedeljo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh