Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sobotne padavine suše še niso odpravile

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 07. 08. 2022 / 10:24
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2022 / 11:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sobotne padavine suše še niso odpravile
Največ dežja je včeraj padlo v severozahodni Sloveniji. FOTO: Oton Naglost

Sobotne padavine suše še niso odpravile

Včerajšnje plohe in nevihte, ki so zajele nekatere dele Slovenije, niso prinesle večje pošiljke dežja, zato suše niso bistveno omilile.

Največ dežja je padlo v severozahodni Sloveniji, drugje pa je bilo padavin zelo malo ali celo nič, sobotno vreme za STA povzema meteorologinja na Arsu Veronika Hladnik Zakotnik. Na severozahodu države je padlo med pet in 25 litrov dežja na kvadratni meter, žal pa ta količina ne zadošča za omilitev suše, ki je v tem delu Slovenije zelo huda.

O omilitvi suše bomo lahko govorili šele takrat, ko bo padlo okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter.

Kot je poudarila meteorologinja, bomo o omilitvi suše lahko govorili šele takrat, ko bo padlo okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter. Včerajšnji dež je torej stanje omilil za kakšen dan ali dva, konkretnih izboljšav stanja pa še ne gre pričakovati.

Naslednjo, manjšo pošiljko dežja lahko pričakujemo jutri in nato predvidoma znova prihodnji konec tedna. Jutri naj bi največ dežja padlo na severu in vzhodu države ter v osrednji Sloveniji, Primorska pa bo suha. Količine padavin po napovedih ne bodo velike.

Po vsej Sloveniji še vedno obstaja velika požarna ogroženost v naravi.

Na Primorskem je zaradi suše še vedno razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa obstaja tudi drugod po Sloveniji.

Nalaganje
Nazaj na vrh