Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Socialna država ali prevara?

Za vas piše:
Anton Kobal
Objava: 31. 01. 2023 / 13:32
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.01.2023 / 13:38
Socialna država ali prevara?
Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Družina

Socialna država ali prevara?

Priznam, da so moja razmišljanja glede na družbene trende v Sloveniji daleč od sodobnosti in obče popularnosti. Poznam ljudi, ki jih vsak drugačen pogled spravi v slabo voljo, da ne rečem v sovražno razpoloženje.

Zame osebno je enoumje zelo moteče, pa čeprav je na videz še tako politično korektno. V demokratični družbi je zelo pomembno, da se sliši tudi drugačna, t. i. neodvisna mnenja. Če je nekdo odraščal v okolju privilegiranega sloja, se izobraževal v ustanovah edine napredne družbenopolitične usmeritve, bo težko razumel nekoga z bolj ruralnim razmišljanjem. Varuhi vrednot komunizma naj mi torej oprostijo, ker ne sprejemam vsega, kar je njim sveto. Tudi oni nas ne sprejemajo, a imajo moč in oblast. Imajo pa tudi močan ego in pomanjkanje vizije za našo prihodnost.

Imamo novo predsednico Natašo Pirc Musar, ki mi je v svojih izjavah že dala vedeti, da ne bo moja predsednica, ker so moje vrednote konservativne, ona pa je prijazna, sočutna, socialna, jaz pa nekako nisem na njenem nivoju. Imela je zelo mizerno plačo, po drugi strani pa je njena družina imela več podjetij v davčnih oazah, da je potem vse davke plačala v Sloveniji. Večina ljudi temu verjame, čeprav verjetno ne vedo, ka...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh