Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sodobni prerok?

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 16. 06. 2022 / 15:16
Oznake: Dogodek, Knjiga, Mnenja
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2022 / 15:19
Sodobni prerok?
Mojca Purger. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Sodobni prerok?

V nedeljo zvečer je na Petersonovo predavanje v Ljubljano prišlo tri tisoč obiskovalcev iz vse Slovenije in tudi iz tujine. Večino so predstavljali mladi, in če ne bi fantje prišli v srajcah, nekateri tudi v suknjičih, bi mimoidoči pomislil, da se pripravlja koncert kakšne svetovno znane glasbene skupine.

Vstopnice za 90-minutno predavanje tega kanadskega profesorja psihologije so bile še dražje kot za koncert Zucchera, ki v Stožicah nastopa v sredo. Kaj je vse te mlade pritegnilo, da so prišli v živo prisluhnit predavanju, kjer slišijo besede, kot so: dvignite se nad cinizem, prevzemite odgovornost, poročite se?

Na Youtubu se je Jordan B. Peterson pojavil leta 2013 s posnetki svojih predavanj, ki so kmalu postali zelo priljubljeni, zato je snemal vse bolj organizirano. V političnem smislu se mu je preboj zgodil septembra 2016, ko se je uprl zakonodajni odločitvi, da naj bi na univerzi v Torontu, kjer je poučeval, za nagovarjanje študentov, ki se prištevajo med transseksualne, uporabljal izbrane spolno nevtralne zaimke. Peterson meni, da levičarski aktivisti diktatorsko vsiljujejo dekonstrukcijo načina govora in mišljenja, da bi uveljavili svojo postmodernistično neo­marksistično agendo, in to na račun spolnih in etničnih manjšin. Naslonil se je na pravico do svobode govora...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh