Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spletni program za pomoč pri poglabljanju v sveto mašo

Za vas piše:
Ana Ahačevičič
Objava: 13. 02. 2022 / 08:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.02.2022 / 14:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spletni program za pomoč pri poglabljanju v sveto mašo
Program Spremenjeni je projekt društva Luč.si. FOTO: LUC.SI

Spletni program za pomoč pri poglabljanju v sveto mašo

Program Spremenjeni je projekt društva Luč.si, ki ga kateheti in mladi morda že poznate po programu Izbrani, ki se danes izvaja že v več kot 40 župnijah po Sloveniji. Spremenjeni je namenjen prav vsem, saj je doživljanje svete maše in njeno razumevanje pomembno za vse katoličane, ne le za mlade ali stare.

Spregovorili smo z Janezom Medenom in Domnom Golobom, ki sta pripravila slovensko različico programa Spremenjeni. 

Kako bi opisala program Spremenjeni in kako je zasnovan?

To je spodbuda in pomoč pri osebnem poglabljanju v sveto mašo.

Prek osebnih pričevanj, zanimivih razlag simbolike in konkretnih korakov udeležencem pomaga v vsako sveto mašo vstopiti z odprtim srcem in jo doživeti kot iskreno srečanje z živim Bogom, ki dejansko in konkretno spreminja naše življenje na bolje.

Zastavljen je v obliki spletnega tečaja, ki ga vsak udeleženec opravlja po svojem urniku in neodvisno od drugih udeležencev. Ko se nekdo vpiše v program, na spletni strani dobi neomejen dostop do videoposnetkov, pričevanj, izzivov in drugih vsebin programa.

Domen Golob in Janez Meden. FOTO: LUC.SI

Tečaj je torej plačljiv?

Tako je. A si upava verjeti, da smo za kakovostno vsebino postavili res simbolično ceno. Prav tako je po nakupu program dostopen neomejeno in tako ni pritiska zaradi časovne omejitve. 

Kje sta program našla in kaj vaju je navdušilo za prevod?

Program je v osnovi pripravila ameriška katoliška založba Ascension Press, s katero smo sodelovali že pri prevodu birmanskega programa Izbrani. Ker je ta po župnijah naletel na dober odziv, smo se odločili, da pripravimo še program o sveti maši in ponudimo gradivo, ki ni namenjeno le birmancem, ampak vsem vernikom.  

Je tečaj časovno zahteven? Koliko časa naj si posameznik vzame zanj?

Video vsebin ni veliko, približno za tri ure. A program ni zasnovan na način, da se usedemo za računalnik in ga poslušamo od začetka do konca. Idealno je, da posameznik program dela 5 tednov – tako je pripravljena tudi vsebina. Tako si vzame čas za video tedna, razlago, morda za enega od predlaganih izzivov. Lepota tečaja je tudi v tem, da ni razlik med tistimi, ki tečaj začnejo z minimalnim poznavanjem svete maše, in tistimi, ki bi radi svoje dobro razumevanje poglobili. Predlogi za izboljšanje doživljanja svete maše in osebni pristop programa se lahko dotaknejo prav vseh, ki so pripravljeni odpreti srce. 

Celoten intervju si lahko preberete v zadnji številki družinske priloge tednika Družina Naša družina (6/2022).

Kupi v trgovini

Akcija
Birmanski paket 4
Ostalo iz darilnega programa
24,20€ 21,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh