Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sporočilo iz Ogleja

Za vas piše:
Erika Jazbar
Objava: 21. 07. 2021 / 14:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2021 / 14:22
Sporočilo iz Ogleja
»Brez pričevalcev bi Cerkev usahnila,« je v oglejski baziliki dejal patriarh Pizzaballa.

Sporočilo iz Ogleja

Jeruzalemski patriarh Pizzaballa, nadškof Zore in škof Matjaž ter škofje iz Furlanije - Julijske krajine so obhajali praznik sv. Mohorja in Fortunata.

V Ogleju je ob prazniku svetega Mohorja in Fortunata (12. julija) slovesno, oglejska mučenca sta zavetnika goriške in videmske nadškofije ter dežele Furlanije - Julijske krajine, Oglej nosi globoko v zavesti tudi slovenski narod, saj je bil žarišče krščanstva za širši slovenski prostor, prisotnost predstavnikov slovenske Cerkve to navezanost vsako leto potrjuje, tokrat z ljubljanskim nadškofom Stanislavom Zoretom in celjskim škofom Maksimilijanom Matjažem.

V Ogleju je bil letos poseben gost latinski patriarh Jeruzalema Gianbattista Pizzaballa, na trgu pred baziliko je spregovoril o zapletenem vozlu, ki ga predstavlja mati vseh cerkva – Jeruzalem. Dejal je, da za to nemirno zemljo kratkoročno ne pričakujejo korakov v drugačno smer, do njih bo lahko prišlo z naslednjo generacijo, če bo današnja znala pravilno sejati.

Msgr. Pizzaballa je bil na obisku tudi na Sveti Gori, kjer se je vpisal v spominsko knjigo. V oglejski baziliki je po predavanju daroval slovesno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh