Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spoznajmo, od kod prihajajo naši svetniki

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 24. 08. 2021 / 09:46
Oznake: Družba, Svetniki
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2021 / 09:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spoznajmo, od kod prihajajo naši svetniki
Ob zgodbah svetnikov so otroci spoznavali tudi zanimivosti držav, iz katerih svetniki prihajajo. FOTO: Mojca Kelbič Đajić

Spoznajmo, od kod prihajajo naši svetniki

V župniji Sv. Petra v Malečniku je v tem poletju potekala že tretja poletna delavnica za otroke, tokrat na temo spoznavanja svetnikov, ki so upodobljeni na slikah.

Delavnica je prijetno združila s koristnim; združila je odprtje vrat Glaserjevega salona z galerijo na način, s katerim so otroci spoznali svetnike na slikah. Skozi pripovedovanja zgodb so otroci pretekli vikend poznali življenja svete Katarine Aleksandrijske, svete Filomene, japonskih mučencev in Marka Glaserja, katerega ime nosi salon.

Ob koncu delavnice so otroci največ srčkov podelili sveti Filomeni, ki je nanje naredila največji vtis, je povedala Mojca Kelbič Đajić, voditeljica delavnice. Poleg zgodb svetnikov so otroci spoznavali tudi države, od koder prihajajo svetniki ter avtorje njihovih podob, spoznavali so glavna mesta, religije in nacionalne jedi ter barvali njihove zastave. Za zaključek je sledila igra S kocko od Slovenije do Japonske, Egipta in Grčije, s katero so na zabaven način ugotavljali, koliko podatkov so si med delavnico uspeli zapomniti.

Kupi v trgovini

Zapiski neznanega Peržuana in legenda treh tovarišev
Pričevanja
5,26€
Nalaganje
Nazaj na vrh