Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spoznajte slovenske novomašnike: Tadej Pagon

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 28. 06. 2022 / 09:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2022 / 10:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spoznajte slovenske novomašnike: Tadej Pagon
Novomašnik Tadej Pagon. FOTO: Tatjana Splichal

Spoznajte slovenske novomašnike: Tadej Pagon

Odraščal sem skupaj s starejšo sestro, starši in starimi starši. Osnovno šolo sem obiskoval v Bistrici pri Tržiču, srednješolska leta sem preživel v Naklem in dokončal smer živilstvo in prehrana.

Znanje o živilstvu in prehrani sem nadalje poglabljal na višji strokovni šoli v Ljubljani. Študij me je zelo veselil in v mislih sem imel, da je moje poslanstvo v tem, da človeku ponudim jed za zemeljsko življenje. V tem času sem vedno bolj sodeloval v župnijskem občestvu – sprva sem le urejal okolico, sčasoma pa sem postal tudi član župnijskega pastoralnega sveta, animator pri oratoriju in organist otroškega pevskega zbora.

Življenje je več kot jed. (Lk 12,23)

Odločilno romanje na svetovno srečanje s papežem v Krakovu

Zelo so me nagovarjala besedila pesmi, tako da sem iskal vedno novih melodij, po katerih se me je Bog posebej dotikal. Rad sem se tudi udeleževal romanj, posebej evropskih srečanj mladih za novo leto, predvsem pa je bilo zame pomembno svetovno srečanje s papežem v Krakovu.

Tam je bilo dovolj časa za premišljevanje, molitev, druženje in pogovore, ki so mi pomagali pri razločevanju poklicanosti. Tako sem se odločil, da vstopim v semenišče. V času semeniških let so me pri odločitvi spodbujali mnogi, kar je bila zame potrditev prave izbire.

Ob tem bi se rad zahvalil vsem, ki ste zame molili, se me kakorkoli spominjali; predvsem pa domačim, ki so mi bili zgled zaupanja v Božjo previdnost in za vso naklonjeno podporo, ki sem je bil deležen.

Tadej Pagon bo mašniško posvečenje prejel v sredo, 29. junija (ob 9. uri), novo mašo pa bo daroval v župniji Bistrica pri Tržiču, 3. julija, ob 10. uri.

Kupi v trgovini

Prošnje vernikov- Sveti časi
Liturgične knjige
29,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh