Zapri
Iskanje

Spoznajte slovenske novomašnike: Tadej Pagon

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 28. 06. 2022 / 09:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2022 / 10:34
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Spoznajte slovenske novomašnike: Tadej Pagon

Spoznajte slovenske novomašnike: Tadej Pagon
Novomašnik Tadej Pagon. FOTO: Tatjana Splichal
Odraščal sem skupaj s starejšo sestro, starši in starimi starši. Osnovno šolo sem obiskoval v Bistrici pri Tržiču, srednješolska leta sem preživel v Naklem in dokončal smer živilstvo in prehrana.

Znanje o živilstvu in prehrani sem nadalje poglabljal na višji strokovni šoli v Ljubljani. Študij me je zelo veselil in v mislih sem imel, da je moje poslanstvo v tem, da človeku ponudim jed za zemeljsko življenje. V tem času sem vedno bolj sodeloval v župnijskem občestvu – sprva sem le urejal okolico, sčasoma pa sem postal tudi član župnijskega pastoralnega sveta, animator pri oratoriju in organist otroškega pevskega zbora.

Življenje je več kot jed. (Lk 12,23)

Odločilno romanje na svetovno srečanje s papežem v Krakovu

Zelo so me nagovarjala besedila pesmi, tako da sem iskal vedno novih melodij, po katerih se me je Bog posebej dotikal. Rad sem se tudi udeleževal romanj, posebej evropskih srečanj mladih za novo leto, predvsem pa je bilo zame pomembno svetovno srečanje s papežem v Krakovu.

Tam je bilo dovolj časa za premišljevanje, molitev, druženje in pogovore, ki so mi pomagali pri razločevanju poklicanosti. Tako sem se odločil, da vstopim v semenišče. V času semeniških let so me pri odločitvi spodbujali mnogi, kar je bila zame potrditev prave izbire.

Ob tem bi se rad zahvalil vsem, ki ste zame molili, se me kakorkoli spominjali; predvsem pa domačim, ki so mi bili zgled zaupanja v Božjo previdnost in za vso naklonjeno podporo, ki sem je bil deležen.

Tadej Pagon bo mašniško posvečenje prejel v sredo, 29. junija (ob 9. uri), novo mašo pa bo daroval v župniji Bistrica pri Tržiču, 3. julija, ob 10. uri.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh