Zapri
Iskanje

Srce Slovenije

Objava: 06. 01. 2022 / 12:58
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.01.2022 / 13:49

Srce Slovenije

Srce Slovenije
Pogovor z glasbenikom Aleksandrom Mežkom
Aleksander Mežek je bil v svoji bogati glasbeni karieri v tujini vedno ambasador slovenskega jezika in kulture. Vrhunec je to njegovo čutenje doseglo s ploščo Podarjeno srcu, ki je nastajala in izšla v času, ko se je rojevala slovenska država. Domoljubna naslovna pesem Podarjeno srcu je bila vključena v slovesen protokol razglasitve samostojnosti slovenske države junija 1991 na Trgu republike v Ljubljani. Ob sklepu lanskega praznovanja 30-letnice slovenske državnosti objavljamo kratek pogovor z avtorjem, ki je kljub bivanju v tujini Slovenijo nosil v svojem srcu ter jo s svojim delom predstavljal svetu.

Ko človek pogleda na tvoje delo, na število samostojnih izdaj, koncertov, posnetkov in sodelovanj s številnimi glasbeniki, pesniki in slikarji …, se mi najprej poraja vprašanje, kako je vse to nastalo?

Ko svojo življenjsko pot gledam nazaj, jo vidim kot nekaj doživetega, ne nekaj načrtovanega. Če bi vnaprej vedel, kaj vse me čaka, bi imel občutek, da me bo zasula gora bremena. Ko greš korak za korakom, je to videti drugače. Vedno sem se osredotočal na tisto, kar mi...

Prvi mesec beri tednik Družina v digitalni obliki za 1 EUR!

Nazaj na vrh