Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje sodelavcev Karitas črnomaljske dekanije

Za vas piše:
M. M.
Objava: 13. 01. 2023 / 12:27
Oznake: Dobrodelnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.01.2023 / 12:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje sodelavcev Karitas črnomaljske dekanije
Srečanje se je udeležilo blizu 50 sodelavce Karitas. FOTO: Spletna stran Škofije Novo mesto

Srečanje sodelavcev Karitas črnomaljske dekanije

V četrtek, 12. januarja, so se na tradicionalnem srečanju zbrali sodelavci Karitas črnomaljske dekanije. Po dveh letih premora zaradi epidemije je bilo srečanje v živo zelo dobrodošlo.

Srečanje je imelo tri dele, duhovni, romarski in družabni. Začeli so ga z molitvijo rožnega venca, »ki nas je uvedel v sveto mašo, ki jo je vodil naš škof msgr. dr. Andrej Saje ob somaševanju štirih župnikov,« je za spletno stran novomeške škofije zapisal starotrški župnik Jože Pavlakovič.

FOTO: Spletna stran Škofije Novo mesto

Karitas vključuje tudi dimenzijo vere

Škof Saje je poudaril, da je Karitas več kot druge humanitarne dejavnosti, saj vključuje tudi dimenzijo vere. To pomeni, da pomaga bližnjemu v stiski, hkrati pa »slavimo Boga. Pri tem kličemo božjega blagoslova, ki se lahko izrazi tudi drugače, kot si mi trenutno želimo«. Novomeški škof se je iskreno zahvalil za njihov trud in jim dal nadaljnjo spodbudo.

FOTO: Spletna stran Škofije Novo mesto

Po sveti maši so poromali v Polanski Betlehem, v farno cerkev k svetemu Jožefu, ki jo krasijo velike jaslice s krepko čez 400 figurami. »Sedaj nas v jaslice vpelje 22 prizorov iz stare zaveze na novih klopeh. Ko se od jaslic obrnemo nazaj, pa se odpre panorama nove zaveze. Od Jožefovega spanja v Egiptu do Petra in Pavla, ki odhajata v svet z veselim sporočilom.« Po kratki razlagi je sledilo še skupinsko slikanje, ob izhodu iz cerkve pa so srečali predstavnike Škofijske karitas NM.

Srečanje so zaključili z druženjem ob domači hrani in sproščenem pogovoru.

Nalaganje
Nazaj na vrh