Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Streljanje na osnovni šoli v Teksasu vzelo več življenj, škofje prosijo za molitve

Za vas piše:
A. R.
Objava: 25. 05. 2022 / 08:05
Oznake: Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2022 / 08:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Streljanje na osnovni šoli v Teksasu vzelo več življenj, škofje prosijo za molitve
Strelski napad je vzel 21 življenj. FOTO: Twitter

Streljanje na osnovni šoli v Teksasu vzelo več življenj, škofje prosijo za molitve

Iz ameriške zvezne države Teksas poročajo o streljanju na osnovni šoli v mestu Uvalde. Umrlo je 19 otrok in dva učitelja, več oseb je ranjenih. Umrl je tudi 18-letni storilec. Napad je že obsodil ameriški predsednik Joe Biden, tamkajšnji nadškof in škof pa vabita k molitvi za žrtve in njihove družine.

Gre za najhujši strelski napad v ZDA po napadu na osnovno šolo Sandy Hook v Newtownu v Connecticutu, kjer je decembra 2012 umrlo 20 predšolskih otrok in šest odraslih.

Ameriški predsednik Joe Biden, ki je napad obsodil, je med drugim pozval tudi: »Kot narod se moramo vprašati, kdaj se bomo v Božjem imenu uprli orožarskemu lobiju?«. Da lahko 18-letnik stopi v trgovino in kupi orožje, je nesprejemljivo, je opozoril. V Teksasu, kjer je orožje zelo priljubljeno, je bil to najhujši strelski napad na šolo doslej.

Na pokol se je že odzval tudi nadškof nadškofije San Antonio v Teksasu Gustavo Garcia-Siller, ki je prosil, naj se Bog usmili teh otrok, njihovih družin in skupnosti. »Pomagajmo drug drugemu iskati svetlobo in toplino. Naj bomo drug drugemu v tolažbo. Molitve so potrebne,« je dejal.

K molitvi za družine teh otrok, ki so bili ubiti ali travmatizirani zaradi dogodka, je pozval tudi škof iz Fort Wortha Michael Olson. Pozval je tudi h korakom za zaščito ranljivih življenj in spodbujanju pravičnosti za varnost otrok.

Nalaganje
Nazaj na vrh